Bagte bær og blommer i cocotte Artikel

Det er sæson for frugt og bær. Denne enkle dessert smager af sensommer og er en god måde at få tømt frugtskålen for de stykker frugt, som ingen gider spise. Opskriften er til 1 person.

Det er sæson for frugt og bær. Denne enkle dessert smager af sensommer og er en god måde at få tømt frugtskålen for de stykker frugt, som ingen gider spise. Opskriften er til 1 person.

Ingredienser

200 g blandede bær (brombær, blåbær, hindbær)
2 blommer
20 g mandelsplinter
50 g Multisød
50 g DDV yoghurt 7 %.
Kom bærrene i en skål. Del blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både, og bland dem med bær, mandler og Multisød. Kom blandingen i en ovnfast skål (eller flere små), og kom den/dem i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min., til blommerne er bagt bløde. Lad det køle lidt af, inden det serveres med en klat kold yoghurt på toppen.

Tip: Der kan bruges andre bær, og blommerne kan udskiftes med fersken, nektarin eller abrikoser.
Opskriften stammer fra Sund og slank året rundt – desserter