Behandling af allergi - alternativ behandling Artikel

Har man mistanke om allergi, skal man først lade lægen undersøge barnet. Men da flere former for overfølsomhed ikke viser sig i prøver, skal man ikke stille sig tilfreds, hvis lægen ikke finder frem til en diagnose. Søg evt. hjælp hos alternative behandlere.

Har man mistanke om allergi, skal man først lade lægen undersøge barnet. Men da flere former for overfølsomhed ikke viser sig i prøver, skal man ikke stille sig tilfreds, hvis lægen ikke finder frem til en diagnose.

Søg alternativ hjælp, men vær kritisk

Medicin og næsespray kan være en nødvendighed. Men man skal ikke finde sig i at være overladt til medicin resten af livet. Derfor søger mange også alternativ hjælp. Der findes dog få mirakelkure mod allergi. I nogle tilfælde kan en lødig kost og tilskud af vitaminer, mineraler og fedtsyrer begrænse eller helt stoppe allergiske udbrud. Udrensning af tungmetaller, zoneterapi og akupunktur kan også anbefales. Biopater og kinesiologer har udviklet teknikker, der kan bestemme allergier, og i mange tilfælde rammer de plet. Men som hos lægerne skal man også her forholde sig kritisk – intet er sikkert.

Forsøg med eliminationsdiæt

En effektiv kur er at undlade produkter, man ikke tåler. Her kan man anvende en såkaldt eliminationsdiæt, hvor alle produkter, man mistænker for at fremkalde allergi, udelukkes i en periode. Derefter kan fødeemnerne enkeltvis tages ind igen, indtil man mærker en reaktion. Det er her vigtigt, at fødevarerne udelukkes 100 % i mindst 5-6 uger. Man skal være opmærksom på, at f.eks. mælk findes skjult i mange fødevarer under betegnelser som laktose, kasein, mælkepulver, mælkebestanddele, tørmælk og yoghurt.