Behandlingsbeskrivelse af Colon Hydro Terapi Artikel

Læs om colon hydro terapi. Få viden om hvordan colon hydro terapi kan hjælpe på irriteret mave. Information om tarmskylning som behandling af symptomer på irriteret mave og irritabel tyktarm.


Jeg har haft en irriteret mave hele mit liv og været til utal af forskellige undersøgelser hos adskillige læger gennem årene. Ingen af disse undersøgelser har resulteret i en forbedring af min tilstand.

Da jeg får en invitation til at prøve Colon Hydro Terapi, betænker jeg mig ikke særligt længe. Tanken om, at jeg kan komme af med det ubehag, jeg har haft med min mave hele livet, gør, at jeg er klar til at prøve næsten hvad som helst.

Colon Hydro Terapi kaldes også tarmskylning og har været en del i medierne igennem de sidste par år. For nogen vil det sikkert lyde underligt. Ordet tarmskylning medfører hos nogle et pudsigt udtryk i ansigtet. Lidt forvredet. Rynkede øjenbryn og efterfølgende, "næh tak, det tror jeg ikke".

Sådan tænkte jeg nu ikke. Det var mere med en lidt nysgerrig natur, at jeg lyttede til den beskrivelse, jeg fik sammen med invitationen.

Jeg har hele livet kæmpet med en mave, der enten gør ondt, eller er oppustet. Jeg skal meget ofte på toilettet, og jeg er nødt til at tænke over, om der er et toilet i nærheden, når jeg går ud.
Jeg har været til så mange læger, at jeg ikke har tal på det. Alle med hver deres forklaring. Alle med hver deres gode råd. Nogle efterfulgt af recepter eller andet medicin. Men intet har hjulpet.

Har man, som jeg, igennem så mange år været igennem så mange lægebesøg, uden at én eneste læge har kunnet fortælle mig, hvad der er galt med min mave, så når man på et vist tidspunkt til den konklusion, at man er indstillet på at prøve næsten hvad som helst, bare for at få det bedre. Jeg er blevet inviteret til at få denne tarmskylning, mod at jeg er villig til efterfølgende at beskrive selve forløbet.

Lørdag d. 8. april tager jeg derfor ud til Jette Plesner fra Colonklinikkerne, for at få den første behandling. Jeg blev mødt af en meget varm og venlig sygeplejerske, der i en rolig og behagelig atmosfære forklarede mig, hvad der skulle ske. Derefter blev jeg placeret på en briks i et lille værelse. Man gør sig en del tanker om, hvor stort ubehaget er:

At få en slange indført bagi var vel ikke ligefrem behageligt, men ikke noget at klage særligt over.

Jette Plesner forklarede mig, at hun forsigtigt ville ændre på temperaturen af det gennemløbende vand (som ellers havde legemstemperatur). Når temperaturen blev sænket, ville jeg måske komme til at fryse. Trykket ville også forsigtigt blive ændret. Når trykket blev forøget, ville jeg føle, at jeg skulle af med afføringen.

Så skulle jeg vende mig om på ryggen og fik et tæppe over mig, som jeg skulle rulle ned til hofterne - jeg blev nemlig gennem hele seancen masseret blidt på maven.

Nu begyndte selve behandlingen:

Det var egentligt ikke særligt ubehageligt at blive gennemskyllet med vandet. Samtidig med at Jette Plesner masserede min mave, talte vi om mit helbred gennem min barndom og ungdom. Jette holdt løbende øje med slangerne, især den, der ledte fra min krop. Hun kunne derfra konstatere forskelligt. Når temperaturen blev gjort lavere, kom jeg ikke decideret til at fryse, men jeg blev kold omkring endebalderne (en underlig fornemmelse).

Når trykket blev ændret, fik jeg ganske rigtigt afføringstrang! Men eftersom jeg vidste, at der var en slange for enden - og jeg bevidst tænkte på det - gjorde det ikke så meget. Selve behandlingen varede i knap en time.

Bagefter får man at vide, hvad Jette har konstateret under forløbet. Man får nogle gode kostråd og evt. også råd om kosttilskud. Jeg skal komme igen om ca. en måned, for at snakke om, hvordan det er gået i den forløbne tid, samt for at få en yderligere behandling.

Dagen efter behandlingen var jeg umådelig træt. Jeg havde fået at vide, at mit immumforsvar muligvis ville blive nedsat de første dage - og det holdt stik. Alt i alt var det en positiv oplevelse (især når man tænker på behandlingens navn).

Der er sket nogle forandringer i min krop (frem og tilbage) men det vil ikke være realistisk at fortælle om det, før der er gået lidt tid. Derfor vil der komme en opfølgning på denne behandling, og selvfølgelig også en efterfølgende beskrivelse på, hvordan jeg så har det.

Kilde:
Colonklinikken i Bagsværd, ved sygeplejerske Jette Plesner, [email protected]

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 23.05.06