Betændelse i øjenhulens bløde væv tema

Hvad er symptomerne på betændelse i øjenhulens bløde væv. Hvordan behandles øjenbetændelse og betændelse i øjenhulens bløde væv. Find viden om betændelse i øjet. Forebyg komplikationer til betændelse i øjet.

Definition og årsager

Øjenhulen dannes af kranieknoglerne og huser selve øjet samt muskler, nerver, blodkar og fedtvæv. Da øjenhulen ligger tæt op ad både bihulerne og selve kraniehulen (hvor hjernen befinder sig), kan betændelse fra de forskellige hulrum let brede sig. En betændelse i øjenhulen opstår derfor som regel fra en bihulebetændelse , men den kan også komme fra en furunkel - en bums.

I sjældne tilfælde optræder en ikke infektiøs betændelse i øjenhulen på baggrung af en ondartet (malign) sygdom som leukemi eller lokaliseret lymfom.

Symptomer på betændelse i øjenhulens bløde væv

Det betændte område hæver op, og det vil dels vise sig som hævede øjenomgivelser og som udstående øje (exofthalmus), fordi vævet bag øjet presser øjet fremad. Området bliver rødt, varmt og smertefuldt og måske bliver selve øjet også rødt.

I svære tilfælde ses:

  • Øjet er udstående (exoftalmus).
  • Synet er nedsat.
  • Øjet kan ikke bevæge sig, som det plejer.

Hvis et af disse symptomer er til stede, er sygdommen alvorlig, og man bør søge læge med det samme. Under alle omstændigheder bør øjet ses af en læge, idet tilstanden skal behandles.

Behandling og komplikationer

Betændelsen behandles med antibiotika. Hvis betændelsen kommer fra bihulerne, skal man sikre sig, at der heller ikke er mere betændelse her. Det kræver i nogle tilfælde en operativ udrensning. Hvis betændelsen ikke behandles i tide, kan den sprede sig til kraniehulen og give meningitis .

Denne artikel blev først publiceret den 14/8 - 2006 på Sundhedsguiden.dk forfattet af Læge Signe Modvig. Opdateret og redigeret af Speciallæge i Øjensygdomme Peter Vangsted den 29/10 - 2014 - Cheflæge på City-Eye-Clinic i København.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009