Body Self Development System kategori

Body Self Development System er en behandlingsform, der kombinerer massage, justering af led, åndedrætsteknikker og samtale.

Body Self Development System (body sds) indeholder kropslig behandling som massage og frigørelse af spændinger i muskler og led, som behandles med særlige massageteknikker samt mild justering af leddene.

Body sds behandler hele kroppen ud fra den forståelse, at der er en sammenhæng mellem muskler, led, organer og psykiske påvirkninger.

Body Self Development System er et dansk behandlingssystem, der blev grundlagt i 1950 af Erland Hartung, og siden har været i konstant udvikling.

Hvad kan behandles med Body Self Development System?

Ifølge Body-sds terapeuter kan denne type behandling anvendes til:

  • Smerter og spændinger i f.eks. ryg, skulder, hofte
  • Skævheder i bevægeapparatet, som f.eks. skæv ryg
  • Allergi og astma
  • Stress
  • Depression, angst og traumer
  • Problemer i kroppens funktioner, som f.eks. fordøjelsen.

Body-sds kan også bruges forebyggende, f.eks. til at opbygge styrke og smidighed i muskler og led samt til at fremme og vedligeholde generel sundhed og velvære.

Hvordan foregår en behandling med Body Self Development System?

Body sds behandlingen indledes med en samtale og foregår på en briks.

Under behandlingen arbejdes der med muskler, led, lymfen og organer ved hjælp af massage og ledfrigørende teknikker, samt åndedrætsteknik. Formålet er at lokalisere de fysiske og psykiske blokeringer i kroppen og gøre klienten bevidst herom.

Under den kropslige behandling kan behandleren spørge ind til klientens tanker og følelser. Tanken bag body sds er, at når både tanker og følelser bearbejdes, kan det hjælpe med at løsne fysiske spændinger i kroppen.

Undervejs i behandlingsforløbet kan klienten opleve, hvad det er for tilstande, der bringer kroppen ud af kurs. På den måde opnås en indsigt, der gør klienten i stand til at tage aktivt del i sin egen helbredelsesproces. Behandlingen bringer kroppen i en tilstand, hvor hjernen bedre kan sende sine signaler ud, og via hormonsystemet bringe kroppen i balance.