En ægte caféklassiker til frokosten.
Ingredienser
romainesalat
1 lille salatløg (25 g)
1 lille salatløg (25 g)
Dressing
1-2 fed hvidløg
25 g DDV yoghurt
friskkværnet peber
1⁄2 dl limesaft
1⁄2 tsk Worcestershiresauce
40 g ansjosfilet
3 tsk olivenolie
25 g revet parmesanost (max 45+)
25 g DDV yoghurt
friskkværnet peber
1⁄2 dl limesaft
1⁄2 tsk Worcestershiresauce
40 g ansjosfilet
3 tsk olivenolie
25 g revet parmesanost (max 45+)
Brødcroutoner:
50 g daggammelt brød (vejer 30 g efter ristning)
1 tsk herbes de Provence krydderier
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk herbes de Provence krydderier
1 fed hvidløg
1 tsk olie
Skyl salaten og skær løget i fine ringe. Kom hvidløg, DDV yoghurt, peber, limesaft, Worcestershiresauce og ansjoser i en blender. Tilsæt olivenolien lidt efter lidt sammen med parmesanosten til en cremet dressing.
Skær brødet i tern og kom det i en pose med krydderier og olie. Hæld dem ud på en bageplade og rist dem i en varm ovn ved 200°, til de er gyldne og sprøde brødcroutoner. Vend salaten med dressingen og kom brødcroutonerne ovenpå.
Skær brødet i tern og kom det i en pose med krydderier og olie. Hæld dem ud på en bageplade og rist dem i en varm ovn ved 200°, til de er gyldne og sprøde brødcroutoner. Vend salaten med dressingen og kom brødcroutonerne ovenpå.