Citron-marengstærte, opskiften leveret af
Weight Watchers
pr. portion: 7
Ingredienser
Bund
- 2½ dl hvedemel
- 100 g flydende margarine
- 1 spsk vand
Citroncreme
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 citron, saft og revet skal
- 5 spsk majsmel
- 4 æggeblommer
- 1 spsk flydende margarine
Marengs
- 4 æggehvider
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Bland ingredienserne til dejen sammen og lade den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Tryk eller rul dejen ud og prik den med en gaffel. Forbag ved 225 grader i ca. 20 min og lad den køle af.
Bland vand, sukker, saften af en citron og majsmel. Kog op under omrøring til cremen begynder at blive tyk. Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i af gangen. Stil gryden tilbage på kogepladen og lad det koge op under omrøring. Cremen skal blive tyk, men ikke koge. Tag gryden var varmen igen og tilsæt margarine og revet citronskal. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebunden. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Fortsæt med at piske til massen er tyk. Fordel marengsen på citrontærten og bag den ved 150 grader til den er let gylden.
Bland vand, sukker, saften af en citron og majsmel. Kog op under omrøring til cremen begynder at blive tyk. Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i af gangen. Stil gryden tilbage på kogepladen og lad det koge op under omrøring. Cremen skal blive tyk, men ikke koge. Tag gryden var varmen igen og tilsæt margarine og revet citronskal. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebunden. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Fortsæt med at piske til massen er tyk. Fordel marengsen på citrontærten og bag den ved 150 grader til den er let gylden.