Citron-marengstærte tema


Citron-marengstærte, opskiften leveret af
Weight Watchers

Opskriften giver 12 stykker
pr. portion: 7

Ingredienser

Bund

  • 2½ dl hvedemel
  • 100 g flydende margarine
  • 1 spsk vand

Citroncreme

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 citron, saft og revet skal
  • 5 spsk majsmel
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk flydende margarine

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Bland ingredienserne til dejen sammen og lade den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Tryk eller rul dejen ud og prik den med en gaffel. Forbag ved 225 grader i ca. 20 min og lad den køle af.

Bland vand, sukker, saften af en citron og majsmel. Kog op under omrøring til cremen begynder at blive tyk. Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i af gangen. Stil gryden tilbage på kogepladen og lad det koge op under omrøring. Cremen skal blive tyk, men ikke koge. Tag gryden var varmen igen og tilsæt margarine og revet citronskal. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebunden. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Fortsæt med at piske til massen er tyk. Fordel marengsen på citrontærten og bag den ved 150 grader til den er let gylden.


Citron-marengstærte, opskiften leveret af
Weight Watchers

Opskriften giver 12 stykker
pr. portion: 7

Ingredienser

Bund

  • 2½ dl hvedemel
  • 100 g flydende margarine
  • 1 spsk vand

Citroncreme

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 citron, saft og revet skal
  • 5 spsk majsmel
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk flydende margarine

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Bland ingredienserne til dejen sammen og lade den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Tryk eller rul dejen ud og prik den med en gaffel. Forbag ved 225 grader i ca. 20 min og lad den køle af.

Bland vand, sukker, saften af en citron og majsmel. Kog op under omrøring til cremen begynder at blive tyk. Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i af gangen. Stil gryden tilbage på kogepladen og lad det koge op under omrøring. Cremen skal blive tyk, men ikke koge. Tag gryden var varmen igen og tilsæt margarine og revet citronskal. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebunden. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Fortsæt med at piske til massen er tyk. Fordel marengsen på citrontærten og bag den ved 150 grader til den er let gylden.

Artikler

artikel

Ulykker

Børn i alle aldre er udsat for ulykker, fordi barnet hele tiden udvikler si...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Spædbarnets urin

De første døgn kan barnets urinmængde være sparsom, men barnet skal have ti...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Kiropraktik

En kiropraktor kan hjælpe med problemer i muskler og led i f.eks. ryg og na...

Redaktionen 19/02/2009
artikel

Urinvejsinfektion

Infektion i urinvejene er en meget almindelig lidelse. Hos spædbørn er det ...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Interstitielle lungesygdomme

Interstitielle lungesygdomme kommer af betændelseslignende tilstande i lung...

Redaktionen 07/11/2007
kategori

Børns hudproblemer

En velplejet hud er et vigtigt forsvar mod varme, kulde og ikke mindst sygd...

Redaktionen 14/03/2013
artikel

Gastrisk bypass

De første kirurgiske indgreb mod fedme blev foretaget i 1950'erne, men side...

Redaktionen 21/03/2006