Dagbog om Tankefeltterapi TFT Artikel

Læs hvordan sygeplejerske, Mette Siercke, fik bearbejdes hendes angst hos tankefeltterapeut Karin Maria Svenden.


Vi kører af sted mod Greve, min kollega og jeg, da vi har lavet en aftale med Karin Maria Svendsen om et møde, så vi kan finde ud af, hvad tankefeltterapi er.

Karin Maria, som hun blot ønsker at blive kaldt, er uddannet tankefeltterapeut. Karin Maria er også uddannet psykoterapeut samt Reikihealer og oplyser, at hun blander sine behandlingstilbud, så klienterne får det fulde udbytte af alle hendes uddannelser.

God stemning i "Stjernelyset"


Da vi når Greve og finder "Stjernelyset", som Karin Marias klinik hedder, ser huset lige så hyggeligt ud som på Karins hjemmeside, hvor der i øvrigt også er en glimrende kørselsvejledning. Vi bliver budt velkommen og går oven på i huset, hvor Karin Maria har indrettet sin klinik yderst hyggeligt med bøger, blade, pynteting og smukke blomster. Stille musik spiller i baggrunden, da vi sætter os i sofaen.

Hvad er Tankefeltterapi?


Karin Maria fortæller, at tankefeltterapi - i daglig tale kaldet TFT - er en unik, effektiv og meget hurtig terapiform til behandling af psykologiske problemer, sygdomme og smerter. Karin Maria er udannet af Henrik Lund, som er Danmarks eneste Dr. Roger J. Callahan certificerede TFT instruktør. Henrik Lund bor til dagligt i USA og har gennemført sin TFT instruktøruddannelse hos den anerkendte amerikanske psykolog Dr. Roger J. Callahan, opfinderen af TFT. Callahan uddanner og certificerer på sit store institut i Californien TFT instruktører til hele verden.

Min kollega og jeg lytter længe og nysgerrigt til Karin Marias spændende fortælling om, hvad TFT er, og hvordan en behandling foregår. TFT er egentlig en kombination af Østens viden om kroppens energibaner (akupunktur punkter) og psykologisk samtaleterapi. TFT kan blandt andet afhjælpe stress, angst, panik, fobier, lavt selvværd, vrede, traumer, sorg, depression og afhængighedsproblemer. Karin Marias entusiasme, søde og glade væsen smitter af på os, mens hun fortæller, og jeg begynder at blive spændt på at opleve TFT’en på egen krop.

Efter at have gennemgået forløbet af en behandling, spørger Karin Maria mig, om jeg er klar: Jeg er som sagt spændt på at se, hvordan det foregår i praksis, så jeg svarer "ja", samtidig med at jeg også er en smule nervøs. TFT er helt nyt for mig.

Karin Maria skal inden behandlingen vide, hvad mit problem/min fobi er. Det er slanger, og det har det været siden barnsben. Faktisk så meget, at jeg et kort øjeblik - mens jeg fortalte om min angst - følte, at jeg så slanger overalt!

Forløbet af behandlingen


Vi sidder på hver sin stol overfor hinanden, og Karin Maria spørger mig om, hvordan jeg har det, hvis jeg tænker på slanger. Herefter beder hun mig om at nævne et tal mellem 1 og 10 til at beskrive min angst for slanger. Jo højere tal, jo større angst.

Jeg sidder på min stol og kan mærke, at jeg føler ubehag og sveder - og svarer derfor "10". Karin siger så: "Forestil dig nu, at der kravler slanger rundt på mit gulv".

Den efterfølgende TFT behandling består i, at Karin Maria viser mig, hvor der skal tappes på de forskellige energipunkter (en banken med let tryk). Målet er, at uønskede tanker, tankemønstre og kropsreaktioner slippes, når der sker en sammenkædning af tanken og energibanerne i kroppen.

Jeg tapper derefter selv på de energipunkter, som Karin Maria beder mig om, samtidig med at hun beder mig om at tænke på mit ubehag. Algoritmerne (altså bankemønstrene) for angst er lår, under øjet, hånd og kravebenet.

Vi har siddet og tappet på de vigtige energipunkter, mens jeg har tænkt på slanger og på, hvilket tal der nu var passende for mit angstniveau. Efterhånden når jeg helt ned på tallet 3, og jeg føler mig bedre tilpas, selvom jeg tænker på slanger.

Min angst er væk!


I slutningen af forløbet beder Karin Maria mig om at nynne sammen med hende, mens vi banker på vores hånd, der ligger på det ene lår. Herefter kan jeg svare "1", da hun igen for 20 gang den formiddag nævner det værste ord jeg kender: Slanger! Jeg kan også - uden at det kribler og krabler - skrive ordet slanger. Jeg får heller ikke lyst til at løbe min vej, hoppe op på en stol eller nægte at bevæge mig ind i en skov!

Nu er slanger jo ikke noget, man støder på hver dag i Danmark, så jeg kan ikke umiddelbart få prøvet min angst for dem af. Jeg føler alligevel, at min TFT oplevelse den formiddag hos Karin Maria har haft en virkning. Derudover var det helt sikkert en god og anderledes oplevelse.

Udover klientbehandling tilbyder Karin Maria også Selvudviklingskurser, hvor kursisterne arbejder med deres egen selvudvikling. "Det er meget oppe i tiden at selvudvikle sig - og der er stor søgning til kurserne", slutter en smilende Karin Maria.

Besøg Karin Marias hjemmeside og læs mere om selvudviklingskurser, tankefeltterapi og de andre behandlingsformer, hun tilbyder på: www.stjernelyset.dk .

Læs desuden Fagbeskrivelsen om Tankefeltterapi hér

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 06.06.07