Danskerne vil ha' solbeskyttende tøj Artikel

Solbeskyttende tøj er et godt alternativ til solcreme. Danskerne vil ha' solbeskyttende tøj. Undgå solskoldning med solbeskyttende tøj. Solbeskyttende tøj er godt til små børn.


Artiklen er oprettet på Sundhedsguiden d. 27.06.07

Hvem husker ikke den lange og solrige sommer i 2006? Endelig havde vi, i "det kolde Nord", mulighed for at leve lidt som i Syden, med masser af udendørsliv og lange dage, hvor solen aldrig syntes at gå ned. Dejligt var det, og de fleste af os håber nok, at vi i fremtiden får mange somre, hvor vi igen kan nyde solens stråler.

Den varme sommer har også fået rigtig mange danskere til at fokusere endnu mere på solbeskyttelse, hvilket har resulteret i en hastigt stigende interesse for solbeskyttende tøj. Danske forældre har indset, at det kan være mere end almindeligt svært, at holde børnene tilstrækkeligt beskyttet med solcreme, ligesom man - med solbeskyttende tøj - slipper for de daglige kampe med børn, som bare ikke gider blive smurt ind. Solbeskyttende tøj er desuden genialt til mennesker med soleksem, hudsygdomme, operationsar m.m., da tøjet blokerer for solens kontakt med huden.

Mange vælger ligeledes at sende soltøj med barnet i institution, da børnene dermed er optimalt beskyttet dagen igennem, og pædagogerne kan være sikre på, at børnene i deres varetægt ikke bliver forbrændt.

Solbeskyttelse i butikkerne


Det solbeskyttende tøj har hidtil udelukkende været solgt via nettet, men en stærkt stigende efterspørgsel har gjort det til en naturlig udvikling at tilbyde tøjet til detailhandelen. I sommeren 2006 var det således for første gang muligt, at købe det solbeskyttende tøj i 4 danske butikker. I 2007 er dette tal steget til 31 butikker fordelt over hele landet, som alle glæder sig til at præsentere kunderne for disse kvalitetsprodukter.

Den bedste kvalitet


Som med så mange andre kvalitetsprodukter, vil der altid være forsøg på at kopiere, men indtil videre er det ikke lykkedes, at finde lignende produkter, der kan matche kvaliteten fra det australske solbeskyttende tøj. Således indeholder tøjet - som det eneste på det danske marked - ikke nylon eller lycra. Dette er en væsentlig kvalitetsforskel, da nylon over tid bliver mørt i solen, og hverken nylon eller lycra tåler klorvand. Med de åndbare produkter fra Australien i 100% polyester, er man således garanteret at den lovede solbeskyttelse på faktor 50+ holder år efter år.

Solbeskyttende tøj er en sikker og ikke mindst kemikaliefri løsning til børn


Faktor 50+ er den højeste beskyttelsesfaktor man kan få, og opnås ved en speciel vævning af stoffet samt en unik indfarvning. Stoffet er særdeles let og tørrer derfor hurtigt, hvilket gør det velegnet til leg i og ved vandet. Det varme- og svedtransporterende materiale er samtidig yderst behageligt at have på, og kroppen holdes behageligt tempereret selv på en varm sommerdag. Swimshirts har en beskyttelsesfaktor på 50+, hvilket er den højest mulige bedømmelse ifølge US Standard ASTM D6603 og Australia/New Zealand Standard AS/NZS 4399. Faktor 50+ blokerer for 97,5% af solens skadelige UV-stråler. Til sammenligning har en almindelig bomulds t-shirt - afhængigt af kvaliteten - en beskyttelsesfaktor på mellem 6 og 11.

Positive forældre

Mange forældre sætter stor pris det nye, solbeskyttende tøj - læs nogle glade mødres historier her:

"Det, at jeg købte et solbeskyttende sæt til min (2-årige) datter har gjort en verden til forskel for sommerens mange strand- og soloplevelser. Sommerens første ture - uden solbeskyttelsestøj - var præget af solstress: at vi voksne stressede rundt og var bekymrede over, om hun nu fik for meget sol på sin meget lyse hud, og det var noget af en kamp at få hende smurt ordentligt ind i solcreme. Men så snart vi kunne proppe hende i en oversize solbeskyttende t-shirt, kunne vi slappe af. Solcreme i ansigt og på underarme og skinneben var lige til at klare - og resten af kroppen var fint beskyttet af trøjen. Herligt!
Mvh. Signe".

"Hejsa
Jeg vil da også gerne give min varmeste anbefalinger. Jeg har en datter på 2 år der fik en 2. grads forbrænding sidste år i oktober, vi fik at vide, at hun skulle have lange ærmer på i solen, for at der ikke skulle dannes arvæv. Jeg har været meget glad for det solbeskyttende tøj, da det har været en meget solrig og varm sommer. Hun har næsten ikke gået i andet end det tøj hele sommeren, da det har holdt hende kølig, tør og beskyttet. Med Venlig Hilsen Gitte, Herlev".