El Sammaa Fysiurgisk Massage Artikel

El Sammaa Fysiurgisk Massage er en blanding af massage, kiropraktik og fysioterapi. Behandlingen anvendes særligt ved sportsskader, og er god til genoptræning.


El Sammaa Fysiurgisk massage er en kombination af kropsmassage, kiropraktik og fysioterapi. Massørerne er uddannet på El Sammaa Fysiurgiske Massageskole, hvor de er blevet undervist i flere former for kropsmassage og muskeltræk med henblik på at bruge muskler og knogler i harmoni med hinanden.

Uddannelsen tager sigte på behandling af raske personer med organiske muskelrelaterede og følelsesmæssige belastninger, samt sportsskader. Teorien går i dybden med anatomi og fysiologi. Derudover undervises i ernæring og kostvaner, arbejdsstillinger, forebyggende gymnastikøvelser, hygiejne og samtaleteknik. På uddannelsen har massørerne lært de massegreb der tilsammen udgør en hel kropsmassage. Alle muskelgrupper bearbejdes med det formål at aktivere lymfesystemet, vække nervesystemet, stimulere blodcirkulationen i muskler og organer samt mindske spændinger i kroppen og dens led. Desuden er de undervist i blød manipulering, samt undersøgelsesmetode til afprøvning af samtlige muskel/gruppers styrkeniveau med henblik på at udarbejde et korrekt træningsprogram.

Massørerne er også uddannet i dybdegående sportsmassage samt behandling af sportsskader og genoptræning. Der er forskel på massage-greb og teknik for sportsudøvelse for eksempel før, under og efter en sportspræsentation. El sammaa fysiurgiske massage kompenserer for de skadevirkninger, som stillesidende arbejde, stress og belastninger eller fysisk inaktivitet kan give. Det fysiske velvære smitter af på den daglige funktion, og resultatet af massagen er ikke alene en bedre fysisk funktion, men også en øget selvaccept.

Behandlingen foregår enten som sportsmassage, forebyggende massage, behandlingsmassage eller kosmetisk massage. Sportsmassage er en vigtig del af træningsprogrammet. Derigennem opnår sportsudøveren maximal muskelfunktion- og ydeevne, og hjælper legemet generelt til at fungere bedre og længere. Massagen bruges også til at forberede kroppen til toppræstation, samt til at fjerne træthed og overanstrengelse.

Sportsmassagen kan opdeles i:

-Træningsmassage der bruges i den periode hvor man opbygger kroppens evne til sportsudøvning. Her indgår massagen som en del af træningsprogrammet såvel som kost, hvile og træning.

-Forberedende massage der bruges lige før en turnering og en konkurrence. Opvarmningsmassagen før kamp aktiverer nervesystemet og muskelreflekser, forhøjer kredsløbet, samt øger muskelsammentrækninger, således at sportsudøveren er klar uden tap af energi. Opvarmningsmassage mellem kampe genaktiverer nervesystemet, opkvikker trætte muskler og udrenser affaldsstoffer (mælkesyre).

-Opkvikkende massage opvarmer muskler, led og ledbånd, for at undgå skader. Den bruges i forbindelse med trætte muskler samt ved kulde.

-Beroligende massage bruges til at nedsætte stressymptomer i centralnervesystemet (adrenalinoverskudsproduktionen) Andre behandlingsformer med El Sammaa fysiurgiske massage er forebyggende massage, behandlingsmassage og kosmetisk massage. Den forebyggende massage bruges til at styrke muskulaturen, øge smidigheden i led og ledbånd, samt øge kredsløbsfunktionen og lympesystemets virke. Behandlingsmassage bruges i forbindelse med sygdom og skader, og øger kroppens helbredelsesproces ? også ved genoptræning. Den kosmetiske massage benyttes primært til overfladebehandling for eksempel hudskader og lignende.