Følg de officielle kostråd - de virker Artikel

Med sund fornuft kommer man længst. En amerikansk undersøgelse har vist, at skærer man ned på fedtet og spiser groft og grønt, holder man vægten, selvom man ikke tæller kalorier. Det svarer til de officielle kostråd i Danmark.

Sundhedsguiden.dk - Følg de officielle kostråd - de virker | vægten, fedtet, kalorier

En amerikansk undersøgelser viser,
at man ikke tager på ved at følge
de oficcielle kostråd, selvom man
spiser ad libitumMed sund fornuft kommer man længst. En amerikansk undersøgelse har vist, at skærer man ned på fedtet og spiser groft og grønt, holder man vægten, selvom man ikke tæller kalorier.

Rugbrød og kartofler holder din vægt

At den almindelige danske kost med rugbrød og kartofler er god at holde vægten på er netop blevet bevist i en stor undersøgelse lavet i USA.

Forskere, som gennem 7 år har fulgt knap 49.000 amerikanske kvinder, konkluderer, at kvinder, der skærer ned på fedtet og spiser mere groft brød, grøntsager og frugt, holder vægten også selvom de hverken talte kalorier, spiste mindre portioner, men ganske enkelt spiste ad libitum.

Resultatet af undersøgelsen er offentliggjort i det anerkendte Journal of the American Medical Association, JAMA.

Kulhydrater er ikke skurken

Kvinderne der deltog i undersøgelsen blev fordelt i to grupper ved lodtrækning.

En gruppe spiste kost med et normalt fedtindhold efter rådgivning,
den anden spiste en kost baseret på mindre fedt og flere grøntsager, frugt og kornprodukter. Til trods for et stort forbrug af kulhydrater i kosten holdt kvinderne vægten over en 7 årig periode.

Med andre ord, følger du de oficielle kostanbefalinger, vil du ikke tage på, men holde vægten.