Forundersøgelse før fedmeoperation på hospitalet Artikel

Læs om fedmekirurgi, svær overvægt og behandling. Få viden om svær overvægt, behandling på almindeligt hospital eller privathospital. Find information om operation imod svær overvægt. Læs om forundersøgelse på hospitalet før fedmekirurgi.


Operationer på privathospitaler vs offentlige sygehuser

I Danmark kan man både blive opereret for svær overvægt på en række almindelige sygehuse og på forskellige privathospitaler. På et offentligt sygehus er operationen gratis, men ventetiden er ofte lang i sammenligning med privathospitaler, hvor du selv betaler, men til gengæld kommer hurtigere til.

Nogle steder har man erfaret, at det er en god idé at samle flere patienter til udredning på samme dag, hvor der bliver mulighed for at lære hinanden at kende, udveksle erfaringer samt møde tidligere opererede patienter.

Forundersøgelsen starter gerne med et foredrag, hvor generelle forhold om overvægt bliver belyst, og hvor principper, resultater samt risici ved de forskellige kirurgiske metoder gennemgås. Pårørende opfordres til at deltage, således at de også får viden om behandlingen. Forundersøgelserne udføres eksempelvis af den opererende kirurg og en endokrinolog. Der kan også være en diætist, der giver individuel kostvejledning og en fysioterapeut, der giver råd om motion, tilstede. En sygeplejerske orienterer ofte om det samlede forløb. Enkelte steder er der også mulighed for at tale med tidligere opererede patienter.


Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 07.06.06