Gode motionsformer - cykling for børn Artikel

Hvis du er under 14 år, er du måske ikke udvokset. Derfor må du ikke træne helt så meget som større børn og unge. Cykling er sjov motion, også for dig, som har gigt, og du kan dyrke sammen med dine venner. Brug den cykel du har, og du vil hurtigt mærke, at din form bliver bedre.

Senere kan du måske anskaffe ekstra udstyr eller en ny cykel, hvis du vil dyrke cykling som sport. Du kan f.eks. tilmelde dig et cykelløb, lære mere om træning og få nye venner.

Cykelklubben er et godt sted

Der er mange fordele ved at cykle i en cykelklub. Alle bliver bedre til at cykle, selv om nogle lærer hurtigere end andre. Du bliver en meget bedre trafikant, fordi du kører mere sikkert og styrer cyklen bedre. En cykelklub er også et godt sted at lege, og du behøver ikke at vinde hvert løb for at få et godt kammeratskab med de andre børn.

Cykling giver dig stærke muskler og en god kondi

Dine muskler består af bundter af muskelceller, som kan trække sig sammen. Jo mere du bruger musklerne, jo større, stærkere og mere udholdende bliver de. Hvis du ikke træner dine muskler, bliver de små og slappe. Når du cykler, træner du især musklerne i lægge, lår og balder. Det giver flotte, stærke ben.

Cykling træner også din kondition, og det gør dig bedre til at omsætte den ilt, du indånder til energi. For at forbedre din kondition skal du cykle med en vis belastning, så du får din puls og åndedræt noget op. Når konditionen bliver bedre, vil du mærke, at du kan cykle hurtigere uden at blive forpustet og træt. Du kan evt. tale med din træner om at bruge pulsur.