Gravid og Alkohol Artikel

Sundhedsstyrelsen anbefaler at gravide kvinder, og kvinder som prøver på at blive gravide undgår at drikke alkohol, da det kan have meget alvorlige konsekvenser for det lille barn, selv ved meget små indtag.


Man bør ikke drikke alkohol når man er gravid.Sundhedsstyrelsen anbefaler at gravide kvinder, og kvinder som prøver på at blive gravide undgår at drikke alkohol, da det kan have meget alvorlige konsekvenser for det lille barn, selv ved meget små indtag.

Undgå alkohol under graviditet

Dit ufødte barns organer er meget følsomme overfor alkoholens skadelige virkninger, og væksthæmning, føtalt alkoholsyndrom og misdannelser ses hyppigere hos børn, der fødes af mødre med stort alkoholforbrug, end hos børn med mødre, der ikke har drukket mere end max. 1. genstand ad gangen under graviditeten, eller slet ikke har drukket alkohol under graviditeten.

Alkohol kan giver aborter og hæmmet udvikling

Der er en forhøjet risiko for for tidlig fødsel, moderkageløsning og spontane aborter hos kvinder med højt alkoholforbrug, og der ses også hyppigere mangler i barnets mentale og motoriske udvikling hos børn af mødre med et højere alkoholforbrug end Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Men allerede ved et alkohol indtag på 1-2 genstande om dagen giver en øget risiko for f.eks. abort

En enkelt kan vel ikke skade?

Det er omdiskuteret om et lille alkoholforbrug på få genstande om ugen har skadelige effekter, men man kan ikke udelukke, at det kan påvirke f.eks. hjernens udvikling hos det lille ufødte barn.

Tænk på at et foster optager alkohol gennem moderkagen og får dermed samme alkoholpromille som sin mor.