Har maden taget kontrol over dig? Artikel

Er mad en del af dine tanker – konstant? - Så kan det være svært hvis du gerne vil tabe dig og leve sundt. Jo mere du tænker på hvad du ikke må spise, jo svære bliver det. Her får du fem tips til at komme ud af madens magt

Hvis mad hele tiden fylder i din tankegang og du konstant lader dig friste af mad, slik, kager og søde sager, så er du på en eller anden måde lidt i voldens magt.

- Hvis du samtidig vejer for meget og har et ønske om at reducere din vægt, så må der arbejdes for, at du får lidt mere kontrol af både dine tanker og dit indtag, siger klinisk diætist Anne Bille Olin.

Læs også: Selv små vægttab gavner dit helbred

5 tips til at få kontrol over maden

Du får her fem idéer til at arbejde med dig selv:

Skriv fordele og ulemper ned

Tag dig god tid og lav et stykke papir hvor du skriver fordele og ulemper ned ved at spise rigtigt. På den måde får du det gjort synligt for dig selv, at der måske ikke er så mange fordele ved at vælge de forkerte ting. Du kan tænke på fordelene ved at spise sundt, hver gang du er lige ved at lade dig friste.

Lav din egen kostplan

Hvis du ikke allerede har en kostplan, så prøv at lave en plan for dig selv, så du præcis ved, hvad du skal spise. På den måde laver du et mønster, som kan blive en sport for dig at følge.

Sunde ting indenfor rækkevidde

Gør det let for dig selv ved at sikre, at du har masser af sunde ting indenfor rækkevidde; fx gulerødder du kan gnave, god kaffe eller te du kan drikke eller små sorte pastiller du kan spise.

Tænk på noget andet

Lad din hjerne beskæftige sig med ting, der kræver at den kommer til at tænke på noget andet og gerne noget, som kræver lidt af dig. Gæt fx kryds og tværs, løs soduko, læs en spændende bog eller ring til en du ikke har talt med længe.

Motion, motion og atter motion

Sidst men ikke mindst så er motion appetit regulerende. Motion flytter tanker og er med til at hjælpe dig. Så prøv om du kan få lidt flere timer af bevægelse ind i din hverdag og du vil se, at det giver dig styrke.