Italiensk panzanella salat er fra bogen
’Spis dig sund med grønt’ af De Danske Vægtkonsulenter
Salatcroutoner
-
60 g daggammelt ciabatta brød
-
1 tsk olivenolie
-
en lille håndfuld persille
Panzanella salat
-
200 g bøftomat
-
3 tsk olivenolie
-
2 spsk hvidvinseddike
-
rucolasalat
-
basilikumblade
-
salt & peber
-
eventuelt et par løgringe
Skær skorpen af brødet og bræk det i stykker. Læg brødet på en bageplade og dryp en teskefuld olie og hakket persille over. Rist persillebrødet i en 200° varm ovn, til det er tørt, sprødt og gyldent.
Skold og flå tomaterne og tag den våde indmad ud. Indmaden blandes med olie og hvidvinseddike til en dressing.
Skær tomatkødet i strimler og bland det med det ristede brød, rucola og basilikum.
Hæld dressingen over og krydr salaten med groftkværnet peber og flagesalt. Salaten kan eventuelt garneres med et par løgringe.
Skold og flå tomaterne og tag den våde indmad ud. Indmaden blandes med olie og hvidvinseddike til en dressing.
Skær tomatkødet i strimler og bland det med det ristede brød, rucola og basilikum.
Hæld dressingen over og krydr salaten med groftkværnet peber og flagesalt. Salaten kan eventuelt garneres med et par løgringe.