Japanske makiruller med laks tema


Opskriften på makiruller stammer fra kogebogen
"Spis dig sund med fisk" af De Danske Vægtkonsulenter

Det kan tage lidt tid og kræve lidt snilde at lave japanske makiruller selv, men det er absolut umagen værd. Med lidt træning er det faktisk ikke så svært.

Makiruller

  • 120 g fersk shashimilaks
  • 75 g kogt sushi ris
  • lidt sød riseddike
  • 2 plader noritang
  • 1⁄2 agurk, strimlet
  • 1 tsk sesamfrø

Agurkesalat

  • 1⁄2 agurk
  • 1⁄2 dl sød riseddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 lille rød chili
  • lidt reven ingefær
  • salt & peber
Til agurkesalaten skæres agurken i tynde stave. Eddike, vand og krydderier blandes og hældes over agurkestavene. Lad salaten trække lidt.

Kog risene efter anvisning på pakken. Stænk risene med eddiken og lad dem afkøle lidt.

Læg et stykke tang på en rullemåtte (et stykke sølvpapir kan også bruges). Kom halvdelen af risene på og pres ud til et fladt lag, der fylder halvdelen af pladen. Læg halvdelen af laksen og halvdelen af den strimlede agurk på og drys med sesamfrø. Rul rullen sammen ved hjælp af måtten, så rullen bliver stramt rullet. Gentag med en rulle til. Lad rullerne hvile lidt, inden de skæres i 2 cm lange skiver.

Stil rullerne på et fad og server dem med agurkesalaten til.


Opskriften på makiruller stammer fra kogebogen
"Spis dig sund med fisk" af De Danske Vægtkonsulenter

Det kan tage lidt tid og kræve lidt snilde at lave japanske makiruller selv, men det er absolut umagen værd. Med lidt træning er det faktisk ikke så svært.

Makiruller

  • 120 g fersk shashimilaks
  • 75 g kogt sushi ris
  • lidt sød riseddike
  • 2 plader noritang
  • 1⁄2 agurk, strimlet
  • 1 tsk sesamfrø

Agurkesalat

  • 1⁄2 agurk
  • 1⁄2 dl sød riseddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 lille rød chili
  • lidt reven ingefær
  • salt & peber
Til agurkesalaten skæres agurken i tynde stave. Eddike, vand og krydderier blandes og hældes over agurkestavene. Lad salaten trække lidt.

Kog risene efter anvisning på pakken. Stænk risene med eddiken og lad dem afkøle lidt.

Læg et stykke tang på en rullemåtte (et stykke sølvpapir kan også bruges). Kom halvdelen af risene på og pres ud til et fladt lag, der fylder halvdelen af pladen. Læg halvdelen af laksen og halvdelen af den strimlede agurk på og drys med sesamfrø. Rul rullen sammen ved hjælp af måtten, så rullen bliver stramt rullet. Gentag med en rulle til. Lad rullerne hvile lidt, inden de skæres i 2 cm lange skiver.

Stil rullerne på et fad og server dem med agurkesalaten til.

Artikler

artikel

Uldbukser

Bruges uden på en stofble og bomuldsbukser i stedet for plasticsnip eller g...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Ulykker

Børn i alle aldre er udsat for ulykker, fordi barnet hele tiden udvikler si...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Spædbarnets urin

De første døgn kan barnets urinmængde være sparsom, men barnet skal have ti...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Kiropraktik

En kiropraktor kan hjælpe med problemer i muskler og led i f.eks. ryg og na...

Redaktionen 19/02/2009
artikel

Urinvejsinfektion

Infektion i urinvejene er en meget almindelig lidelse. Hos spædbørn er det ...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Interstitielle lungesygdomme

Interstitielle lungesygdomme kommer af betændelseslignende tilstande i lung...

Redaktionen 07/11/2007
kategori

Børns hudproblemer

En velplejet hud er et vigtigt forsvar mod varme, kulde og ikke mindst sygd...

Redaktionen 14/03/2013