Japanske makiruller med laks Artikel


Opskriften på makiruller stammer fra kogebogen
"Spis dig sund med fisk" af De Danske Vægtkonsulenter

Det kan tage lidt tid og kræve lidt snilde at lave japanske makiruller selv, men det er absolut umagen værd. Med lidt træning er det faktisk ikke så svært.

Makiruller

  • 120 g fersk shashimilaks
  • 75 g kogt sushi ris
  • lidt sød riseddike
  • 2 plader noritang
  • 1⁄2 agurk, strimlet
  • 1 tsk sesamfrø

Agurkesalat

  • 1⁄2 agurk
  • 1⁄2 dl sød riseddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 lille rød chili
  • lidt reven ingefær
  • salt & peber
Til agurkesalaten skæres agurken i tynde stave. Eddike, vand og krydderier blandes og hældes over agurkestavene. Lad salaten trække lidt.

Kog risene efter anvisning på pakken. Stænk risene med eddiken og lad dem afkøle lidt.

Læg et stykke tang på en rullemåtte (et stykke sølvpapir kan også bruges). Kom halvdelen af risene på og pres ud til et fladt lag, der fylder halvdelen af pladen. Læg halvdelen af laksen og halvdelen af den strimlede agurk på og drys med sesamfrø. Rul rullen sammen ved hjælp af måtten, så rullen bliver stramt rullet. Gentag med en rulle til. Lad rullerne hvile lidt, inden de skæres i 2 cm lange skiver.

Stil rullerne på et fad og server dem med agurkesalaten til.


Opskriften på makiruller stammer fra kogebogen
"Spis dig sund med fisk" af De Danske Vægtkonsulenter

Det kan tage lidt tid og kræve lidt snilde at lave japanske makiruller selv, men det er absolut umagen værd. Med lidt træning er det faktisk ikke så svært.

Makiruller

  • 120 g fersk shashimilaks
  • 75 g kogt sushi ris
  • lidt sød riseddike
  • 2 plader noritang
  • 1⁄2 agurk, strimlet
  • 1 tsk sesamfrø

Agurkesalat

  • 1⁄2 agurk
  • 1⁄2 dl sød riseddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 lille rød chili
  • lidt reven ingefær
  • salt & peber
Til agurkesalaten skæres agurken i tynde stave. Eddike, vand og krydderier blandes og hældes over agurkestavene. Lad salaten trække lidt.

Kog risene efter anvisning på pakken. Stænk risene med eddiken og lad dem afkøle lidt.

Læg et stykke tang på en rullemåtte (et stykke sølvpapir kan også bruges). Kom halvdelen af risene på og pres ud til et fladt lag, der fylder halvdelen af pladen. Læg halvdelen af laksen og halvdelen af den strimlede agurk på og drys med sesamfrø. Rul rullen sammen ved hjælp af måtten, så rullen bliver stramt rullet. Gentag med en rulle til. Lad rullerne hvile lidt, inden de skæres i 2 cm lange skiver.

Stil rullerne på et fad og server dem med agurkesalaten til.