Jin Shin Jyutsu kategori

Jin Shin Jyutsu er en moderne akupressur terapi baseret på gamle japanske metoder, og kan anvendes som selvhjælp og som behandling.

Jin Shin Jyutsu er en japansk behandlingsform og en hjælp til selvhjælp, med dybe rødder i den orientalske medicin og filosofi. Navnet kan oversættes til "skaberens kunst til det vidende og medfølende menneske."

De grundlæggende principper i Jin Shin Jyutsu er, at kroppen har et sæt af 26 punkter, som regulerer strømmen af energi i kroppen. Hænderne bruges til at hjælpe med at reducere blokeret energi, og bringe kroppen i en afbalanceret tilstand.

Jin Shin Jyutsu har samme rødder i asiatisk medicin som akupunktur og zoneterapi, og er en anerkendt behandlingsform i store dele af verden.

Hvad kan behandles med Jin Shin Jyutsu?

Ifølge teorien bag Jin Shin Jyutsu misbruger man kroppen gennem dårlige spisevaner, stress, følelsesmæssig uligevægt eller fysiske ulykker. Denne ubalance aktiveres kroppens "sikringer," og energicirkulationen i kroppen bliver blokeret.

Som følge af blokeringerne opstår der spændinger, blokeringer og symptomer der kan føre til sygdom. Det vil sige, at disse energistrømme har direkte indflydelse på menneskets indre ligevægt og på samspillet mellem krop, sjæl og ånd.

Jin Shin Jyutsu forløser disse spændinger, som giver forskellige symptomer i kroppen. Behandlingen kan også bruges præventivt for at forhindre senere problemer.

Hvordan foregår en behandling med Jin Shin Jyutsu?

Før en behandling stilles en diagnose, hvor behandleren 'aflæser' kroppen ved hjælp af 12 pulse på hvert håndled, som fortæller om årsagen. Et behandlingsforløb består af omkring 6-10 behandlinger, men der kan være positive reaktioner efter få behandlinger som f.eks. bedre søvn, hukommelse og mindre stress.

Behandlingen med Jin Shin Jyutsu gør brug af blid berøring, hvor fingerspidserne fungerer ligesom startkablerne mellem to bilers batterier, hvor den blokerede energi frigøres.

Jin Shin Jyutsu kan anvendes som en form for selvhjælp eller som behandling, der består i, at man selv eller behandleren holder på bestemte punkter på kroppen, indtil der opstår harmoni mellem pulsslaget i de to punkter.

Klienten får altid "hjemmearbejde," i form af enkle forløb, som vil forøge den positive effekt efter behandlingen.