Krospbehandlinger - massage Artikel

Krospbehandlinger er populære indenfor wellness. Massage lindrer, giver velvære, afslapning og forbedrer blodcirkulationen. Hot stone massage har en behagelig og afspændende effekt på kroppen. Fodmassage virker afslappende, giver energi og velvære.

Massage
Massage er herhjemme mest kendt som klassisk massage, hvor kroppens muskler, led og sener bearbejdes i dybden med olie for at lindre spændinger og ømme muskler. Der findes dog også andre former for massage, men fælles for dem alle er, at de, udover at lindre, også giver velvære, afslapning og forbedrer blodcirkulationen.

Aroma/Velværemassage
Aroma- eller velværemassage giver de samme virkninger som klassisk massage, men i stedet for almindelig massageolie anvendes der æteriske olier, som masseres ind i kroppen. Æteriske olier eller "aromaterapi" menes at have været anvendt på forskellige vis i over tusinde år. Æterisk olie er letflydende og absorberes mere effektivt af huden end almindelige olier. Olierne skaber både øget psykisk og fysisk velvære, ligesom de hjælper kroppen til at skabe en harmonisk balance mellem krop og sjæl.

Hot stone massage
Denne massageform foregår med opvarmede lavasten. Varmen fra stenene virker dybdegående og intens, samtidig med at den har en behagelig og afspændende effekt på kroppen. Ved nogle former for Hot stone massage veksles der mellem varme og kolde sten, hvilket sætter gang i blodgennemstrømningen, øger udskillelsen af affaldsstoffer og bringer nyt ilt og næring til cellerne.

Aloha massage
Ved aloha massage masseres der blødt og rytmisk i takt til musik. Massøren bruger ikke kun hænderne men også armene, således at der med lange bølgelignende strøg opnås størst mulig berøringsflade på kroppen.

Fodmassage
Fodmassage kan være en selvstændig massageform i stil med zoneterapi, eller det kan være en del af en almindelig kropsmassage. Begge former for fodmassage virker afslappende, giver energi og velvære og afbalancerer både psyken og kroppen. Fornemmelsen af velvære når ikke kun ud i fødderne, men i hele kroppen.

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 13.06.07