Magnetbehandling kategori

Magnetterapi behandlinger er smertefri og har ingen bivirkninger. Magnet behandling kan forbedre blodcirkulationen og kan kombineres med andre terapiformer og medicinsk behandling.

Magnetbehandling har været kendt gennem mange århundreder og har været brugt til at hele og lindre smerter.

Magnetterapi virker ved at forbedre blodcirkulationen og blodets evne til at transportere ilt. Blodgennemstrømningshastigheden bliver forøget samtidig med, at alle celler får øget tilførsel af ilt og næring, mens affaldsstofferne føres væk. Magneterne skaber forudsætningerne for organismens evne til at vedligeholde og helbrede sig selv. Når kredsløbet er i orden, er kroppen i stand til at hele sig selv.

Menneskene skaber selv svage magnetiske felter. Disse skabes af cellernes kemiske reaktioner og ionstrømmene i nervesystemet. Kroppen består af celler og alle cellerne består af komponenter, der har en elektisk ladning. Ladningerne er i konstant bevægelse i cellerne og danner derved magnetiske kræfter. Dette er ved videnskabelig forskning bevist. Når man tilfører magnetisme, der bevæger de elektrisk ladede komponenter i cellerne, kan man forbedre cellernes livsbetingelser.

I sygdomsramte områder har mange partikler svækkede ladninger. Det bevirker, at cellernes stofskifte nedsættes. Tilførsel af ilt og næringsstoffer reduceres, og der lagres affaldsstoffer i cellerne.

Hvad kan behandles med en magnetterapi?

Magnetterapi behandlinger er fuldstændig smertefri og giver ingen bivirkninger eller anden form for ubehag - tværtimod føler de fleste patienter en behagelig varme i det behandlede område, på grund af den forøgede blodcirkulation behandlingen medfører. Metoden kan kombineres med andre terapi former og medicinsk behandling

Magnetterapi virker primært ved at styrke kroppens egne funktioner og kan blandt andet anvendes mod:

 • smerter og betændelsestilstande
 • dårligt blodomløb
 • hovedpine/migræne
 • muskelinfiltrationer
 • nervelidelser
 • idrætsskader

Det er altid vigtigt at søge læge ved sygdom. Magnetterapi kan anvendes som et supplement, og en nedtrapning af medicin bør ske i samråd med egen læge. Magnetbehandling kan ikke erstatte lægeordineret medicin, men den kan medvirke til at lindre og mindske brugen af smertestillende medicin.

Magnetterapi bør ikke anvendes af gravide og folk med pace-maker eller insulinpumpe.

Hvordan foregår en behandling med magnetterapi?

Når man behandler med magnetterapi, arbejder man med tre forskellige slags magnetfelter:

 1. det naturlige jordmagnetfelt
 2. det usunde magnetfelt fra fjernsyn, mobiltelefoner, radiosignaler og skærme
 3. det terapeutiske magnetfelt, der er udviklet af læger og forskere (magnetterapi)

Når patienten har fået stillet sin diagnose af terapeuten, og der ikke er nogle kontraindignationer (sygdomme og andre behandlinger, der ikke må være tilstede sammen med magnetterapien), placeres klienten på en stol eller briks ved apparatet. Når behandlingen er påbegyndt, er det ikke nødvendigt, at terapeuten er tilstede.

Udover magnetbehandlinger kan man også anvende:

 • magnetarmbånd eller andre magnetsmykker
 • magnetsåler
 • skulder/rygbind med indsyede magneter
 • knæbind med indsyede magneder
 • magnet ankelkæder
 • magnet madrasser

Læs også: Stress og motion

Det menes, at når blodet passerer under en magnet eller et magnetarmbånd, vil blodlegemerne blive positivt ladet, så de frastøder hinanden og væggene i blodårerne, som også er positivt ladet. Det betyder, at der ikke dannes klumper af blodlegemer, og derved strømmer blodet meget bedre gennem kroppen, som forbedre ilttilførslen og modvirker blodpropper.

Folk der får magnetterapi oplever også, at deres blodkar udvider sig, så de får et bedre kredsløb. Målinger har vist, at hastigheden kan øges op til 4 gange.

Nogle klienter mærker ofte, at hænder og fødder bliver varme. Dette skyldes, at blodstrøms- og stofskiftehastigheden øges. Ved øget stofskifte og kredsløb udskilles affaldsstofferne i mere koncentrerede mængde.