Nyt præparat mod øjenallergi på markedet Artikel

Hvad er det nye præparat?

EMADINE (Alcon) er et nyt præparat til lokalbehandling af øjenallergi.
Som bekendt findes flere præparater til behandling af øjenallergi, med forskellige mekanismer.

Emadine er et antihistamin, der har vist sig at være yderst effektivt.

Virkningen af stoffet er hurtig, indenfor få minutter kan der spores effekt.

En anden fordel ved Emadine er, at det kun skal bruges x 2 dgl.

Konserveringsmidlet er som vanligt benzalkoniumklorid. Af bivirkninger angives i indlægssedlen de »vanlige«: irritation efter drypning, kløe, rødme, tørre øjne, trætte øjne osv. Det vil sige mange af de symptomer, der bevirker, at man får ordineret behandlingen, nævnes som bivirkninger, hvilket kan forvirre patienten! Dette er en af indlægssedlernes ulemper. De forvirrer mange gange mere, end de oplyser.

Det nævnes også på indlægssedlen, at man ikke skal give Emadine til folk over 65!! Forklaringen skulle være, at denne aldersgruppe ikke indgik i undersøgelsen. Dette kan naturligvis undre, men mon dog ikke behandlingen kan tilbydes denne aldersgruppe! Det er vigtigt at denne aldersgruppe bliver informeret om indlægssedlens oplysninger på dette punkt .

Da præparatet kun skal dryppes 2 gange daglig kan kontaktlinsebrugere blot dryppe minimum 15. min før linsen sættes i og igen om aftenen, når linsen fjernes.

Konklusivt må siges, at vi har fået et nyt potent præparat til lokalbehandling af øjenallergi; det synes at være effektivt, hurtigt virkende, med en komfortabel dossering x 2.