Operation kan hjælpe danskere, som lider af migræne Artikel

500.000 danskere plages af migræne og behandlingsmulighederne er meget begrænsede. Nu er der håb for nogle af de migræneplagede danskere. Man kan blive opereret for sin migræne, og operationen gavner 90% af dem, som får den.

Sundhedsguiden.dk - Operation kan hjælpe danskere, som er migræneplaget- behandling
Man kan blive opereret for sin
migræne

500.000 danskere plages af migræne og behandlingsmulighederne er meget begrænsede. Nu er der håb for nogle af de migræneplagede danskere. Man kan blive opereret for sin migræne, og operationen gavner 90 % af dem, som får den.

Enkelt operation, som fjerner tryk på nerve

Behandlingen består af et enkelt ambulant indgreb, hvor kirurgen fjerner øjenbrynsmusklen, så den ikke længere forårsager migrænesmerter ved at trykke på trigeminusnerven. Indgrebet efterlader ikke ar, og den eneste forandring, som er synlig for patienten er, at der ikke længere kan dannes ”vredesrynker” mellem øjenbrynene.

De fleste opererede migrænepatienter har fået det bedre.

- 90 % af de patienter vi har opereret, har haft gavn af operationen. Data indsamlet fra behandlingerne viser, at mere end en tredjedel af patienterne er helt fri for tilbagevendende symptomer et år efter indgrebet. 55 % af patienterne oplever, at de tilbagevendende symptomer og anfaldenes hyppighed er mere end halveret. Det forøger livskvaliteten hos patienterne i en grad, som personer, der aldrig har haft migræne, har svært ved at forstå, fortæller Thomas Muehlberger professer, overkirurg og manden bag Migræne Kirurgisk Center.

Ingen kender hemmeligheden bag migræne

Ifølge Thomas Muehlberger, så er vores viden om migræne meget begrænset, og han understreger, at denne operation ikke er en mirakelkur, men en løsning for nogle.

- Der er ikke og har aldrig været ÈN behandling for migræne, der er mange behandlingsmuligheder. Denne operation er løsningen for nogen, men ikke for alle. Derfor skal alle igennem forundersøgelser, hvor vi vurderer, om operationen kan give lindring for den enkelte patient, forklarer han

Prøvebehandling med botox

Som en del af forundersøgelserne får man en behandling med botox, som går ind og fjerne trykket på trigeminusnerven på samme måde, som operationen gør. Oplever man en forbedring i sin migræne med botoxbehandlingen, vil man opleve samme forbedring efter operationen, her er løsningen blot permanent. Man skal ikke have sprøjtet botox ind hver 3. måned.

- Som kirurg er det fantastisk, at kunne teste resultatet af et indgreb, inden man foretager det, og som patient har man på forhånd et klart billede af, hvad man kan forvente sig af operationen, siger Thomas Meuhlberger.

Læs mere her om Migræne Kirurgisk Center