Pustuløspsoriasis Artikel

Denne form for psoriasis er relativ sjælden og kendetegnet ved, at den udvikler sig til små gullige blærer. Disse blærer er fyldt med pus. De indeholder ikke bakterier eller virus og smitter derfor ikke pustuløs psoriasis ses oftest på håndflader og fodsåler

Denne form for psoriasis er relativ sjælden og kendetegnet ved, at den udvikler sig til små gullige blærer.
Disse blærer er fyldt med pus. De indeholder ikke bakterier eller virus og smitter derfor ikke pustuløs psoriasis ses oftest på håndflader og fodsåler

Pustuløspsoriasis i håndflader og på fodsåler

Ved denne form for psoriasis udvikler patienten små 2-5 mm store blærer, som er fyldt med pus. Blærerne er gullige og ses ofte på hæl og svang samt på tommelballerne Efter 1-2 uger tørrer blærerne ind og efterlader en rødbrun farve.

Betændelse på fingre og tæer

Denne form for psoriasis sætter sig fingrenes eller tæernes yderstykker og kommer til udtryk som hævelse, skældannelse og ømhed. Denne form for psoriasis kan være invaliderende og rammer oftest yngre voksne og midaldrende.

Universiel psoriasis

Universiel psoriasis eller generaliseret psoriasis er en meget sjælden form for psoriasis. Når den opstår, sker det ofte pludseligt og ses som store røde plamager på hele kroppen. Udbruddet kan være fremprovokeret af længerevarende behandling med stærke homonpræparater eller systematisk behandling.
Universiel psoriasis kan medføre, at patienten føler sig sløj og får feber.