Sådan sikrer du en korrekt luftfugtighed i hjemmet Artikel

Dette indhold er sponsoreret af Brunata


Det er altid vigtigt at sørge for, at man har et godt indeklima. Men hvordan ved man egentlig, om man har det? Og hvordan undgår man et dårligt indeklima? Først og fremmest er det godt at have en lav fugtighed i hjemmet, da en for høj fugtighed kan være skadeligt for både boligen og din familie. Det er derfor en rigtig god ide, at være opmærksom på den indendørs fugtighed, så man netop undgår dette. I denne artikel vil du kunne finde en masse gode råd til at undgå høj luftfugtighed i hjemmet, så følg gerne med herunder.

Hvad er en god luftfugtighed?

Når man skal finde den helt rigtige luftfugtighed til sin bolig, er det en god ide at have in mente, hvor mange huslige gøremål man foretager sig indendørs. Luftfugtigheden stiger nemlig ved at vi er meget til stede og ordner de mange gøremål i hjemmet. Der er her både tale om tøjvask og tørring heraf samt bad og madlavning. De mange liter vand man bruger om dagen, skal gerne ud af boligen igen, da man på den måde undgår for høj luftfugtighed. Et hjems fugtighed bør ligge mellem 25 og 65 pct, og det afhænger samtidigt af, hvilken årstid det er på året. Om sommeren bør fugtighed ligge under 60-65 pct., hvor den om vinteren bør ligge under 40-45 pct.

Hvordan du måler fugtigheden i din bolig

Det er ikke altid let at vurdere, om ens hjem har den rigtige fugtighed. Måden du kan måle det på er ved at bruge et hygrometer, der fungerer på samme måde som et termometer og kan måle luftfugtigheden i rummene. Ved at investere i sådan et, kan du nemt og hurtigt aflæse om din bolig har en optimal luftfugtig, der ikke er for høj. Måden du kan se, om luftfugtigheden er for høj, er ved at holde øje med om tapetet sidder løst, eller om der opstår en skimmelagtig lugt i kælderen - det er nemlig tegn på, at der skal gøres noget ved indeklimaet.

Bor du i lejlighed eller anden form for etagebyggeri?

Det er ligeledes muligt at aflæse sit indeklima i etageejendomme. Dette kan du gøre ved at få anskaffet dig en fjernaflæst fugtmåler samt online fugtalarm, som vil give dig besked, så snart fugtigheden i boligen er for høj. Dette er et super godt redskab, hvis man bor i etageejendomme. Ligeledes er nybyggede lejligheder ofte bygget meget tæt, så en for høj luftfugtighed har nemmere ved at opstå. Vær derfor ekstra opmærksom, hvis du bor i et nybygget lejlighedskompeks.