Sex hver dag er godt for sædkvalitet Artikel

Daglig sex i en uge – eller i hvert fald daglig sædafgang – øger sædkvaliteten og måske også chancen for graviditet,


Mænd med fertilitetsproblemer, kan
forbedre deres sædkvalitet ved
dagligt at ejakulereDaglig sex i en uge – eller i hvert fald daglig sædafgang – øger sædkvaliteten og måske også chancen for graviditet, det skriver Ugeskrift for læger

Daglig sædafgang forbedrer kvaliteten

En australsk undersøgelse af mænd med fertilitetsproblemer viste, at daglige ejakulationer i syv dage reducerede DNA-skader i sædprøverne. Det har hidtil været omdiskuteret, om mænd skulle afstå fra sex i nogle dage før et forsøg på at gøre en partner gravid. Der har ikke været evidens for andet, end at graviditetschancerne var størst under kvindens ægløsning.

Otte ud af ti fik forbedret sædkvalitet

På en fertilitetskongres i Amsterdam kunne den australske gynækolog og obstetriker David Greening ifølge Sciencedaily.com fortælle sine kolleger, at otte af ti forsøgsdeltagere havde opnået 12 pct. færre DNA-skader efter de syv dage. Samtidig blev sædcellerne mere aktive og bevægelige, tilføjede han.

For langt ophold i testiklerne beskadiger DNA

Enkelt fortalt går teorien ud på, at jo længere sædcellerne ”venter” i testiklerne, desto mere udsættes de for frie radikaler, som beskadiger DNA. Fertiliteten bliver ikke bedre af, at det varme miljø muligvis medvirker til at gøre sædcellerne mere ”dvaske”.
”Der skal mere forskning til for at afgøre, om forbedringen af disse mænds sædkvalitet bliver omsat til bedre graviditetsrater. Men tidligere undersøgelser har vist sammenhængen mellem DNA-skader og graviditetsrater”, sagde dr. Greening.