Vil du være slank? Brødet er inde – Lavkarbo er ude Artikel

I Lavkarbo-kuren er masser af fedt vigtigt og brød nærmest bandlyst! Men det er ikke den bedste opskrift på et varigt vægttab – heller ikke hvis man spørger Kræftens Bekæmpelse.

I Lavkarbo-kuren er masser af fedt vigtigt og brød nærmest bandlyst! Men det er ikke den bedste opskrift på et varigt vægttab – heller ikke hvis man spørger Kræftens Bekæmpelse.

Drop ikke brødet for lavkarbo

Ifølge Kræften Bekæmpelse så er dokumentationen for, at højt indhold af protein i kosten giver et bedre og mere holdbart vægttab, ikke særlig sikkert dokumenteret. En meget stor undersøgelse tyder på det modsatte. Derfor er en af deres konklusioner denne:

- Det værste du kan gøre er at droppe rugbrødet og spise dobbelt så meget skinke eller spegepølse. Her udskifter du en sund fødevare med en usund. Og det er næsten lige så slemt at spise dobbelt så meget rødt kød på bekostning af kartofler eller udskifte havregryn med bacon om morgenen, siger Anne Tjønneland fra Kræften Bekæmpelse.

Hvorfor spise brød? Få svaret på SlankeDoktor.dk

Spis brød og magert lyst kød

Det ligger godt op af de anbefalinger, vi hele tiden har giver som diætister. At der skal brød og andre kornprodukter til. Både fordi det er sundt, men også fordi det mætter godt. Hertil kommer at rigtig mange mennesker elsker kulhydrater og har svært ved at undvære netop fx brød.

Læs også: Sandheden om vægttab

For nogen vil protein mætte bedre. Derfor er der stadig en god begrundelse for at holde andelen af protein i din kost forholdsvis høj. Når bare det sikres med sunde produkter, som helt magre mælkeprodukter og de kødtyper, som ikke er de røde; altså meget gerne fra fisk og fjerkræ.
Altså holder de kostråd stadig som vi længe har kendt til vægttab, men måske kan du få lidt bedre samvittighed, når du fremover spiser dit brød.

Du får de seks vigtigste råd til vægttab her:

  • Spis rigtig mange grøntsager og især de fiberrige. Dermed får du stor mæthed for få kalorier
  • Spis fiberrigt brød og kornprodukter flere gange om dagen. Vælg gerne rugbrød, havregryn, knækbrød og hjemmebagt groft brød
  • Spis gerne magert kød, fisk, fjerkræ, æg, ost og mælkeprodukter, men vælg de magre produkter. Du må dog meget gerne spise lidt fed fisk hver eneste dag
  • Vælg dine fedtstoffer med omhu. Brug gerne de gode olier
  • Spis gerne frugt hver dag, og spis gerne forskellige slags
  • Drik rigeligt af energifrie væsker
Få opskriften på at leve længere og slankere med kostfibre på SlankeDoktor.dk