Spansk kartoffeltortilla Artikel

Kartoffeltortilla er en af de mest almindelige retter i Spanien. Se vores opskrift på, hvordan du laver den.

Ingredienser

  • 400 g kogte kartofler
  • 1 lille gul peberfrugt
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 2 små rødløg
  • 200 g parmaskinke
  • 8 æg
  • 4 spsk. revet parmesanost
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
Skær kartofler og peberfrugter i ca. 1 x 1 store stykker, skær løget i tynde strimler. Riv skinken i mindre stykker. Pisk æg og ost med 1 dl vand. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor stegepande. Hvis du ikke har en stor stegepande, så brug en mindre pande og lav 2 små tortillaer. Svits peberfrugt og løg heri i nogle minutter. Tilføj derefter kartoflerne og svits yderligere i 1 minut. Hæld æggemassen over og lad det stege ved svag varme. Vend forsigtigt grøntsagerne under stegningen, så tortillaen stivner ensartet. Tortillaen er parat, når den er stivnet, men stadig lidt blød. Drys urter og skinke over og servér med det samme.

Læs også: Pebernødder opskrift eller Dinform - Vores kostfilosofi