Spis efter din blodtype - blodtypekost Artikel

Din blodtype kan have stor betydning for din krop, for det er ikke alle blodtyper, der kan tåle at spise hvad som helst. Se hvad din blodtype bør spise - og hvad den bør holde sig fra.

Efter Dr. Peter D'Adamo og Cathrine Whitney Læge Knut T. Flytlie.

Hvis du er i tvivl om hvilken blodtype du har, kan du købe en blodtypetest som du selv kan udføre i hjemmet eller gå til din læge.

Blodtype 0

Bør fx. spise kød, men ikke hvede og visse gryn, og dyrke aktiv motion.
Hvis blodtype 0 ikke spiser den rigtige kost, er der bl.a. risiko for infektionssygdomme og mavesår.

Læs også: Blodmangel (Anæmi)

Blodtype A

Bør være vegetar, dyrke blid motion som yoga og golf. Blodtype A har øget risiko for kræft og hjerte-karsygdomme, hvis de ikke spiser kost til blodtypen.

Blodtype B

Bør spise varieret og er den eneste blodtype, der tåler mælkeprodukter godt. Bør dyrke moderat sport. Blodtype B kan få langsomt-voksende virussygdomme, som angriber nervesystemet, hvis blodtype-kosten ikke overholdes.

Blodtype AB

Har stærke og svage sider fra blodtype A og B , og trives bedst på afspændingsøvelser. Blodtype AB har det mest tolerante immunsystem af alle blodtyper.

Der er gode erfaringer med at blodtype-kost hjælper på mange forskellige lidelser: Blodsukker-ubalance, luftvejs allergier, fødevarer allergier, svampeproblemer, fordøjelsesproblemer, tarmsygdomme, sukkersyge (diabetes 2), overvægt, undervægt og meget andet.

Jeg har mange gode erfaringer med mine patienter. Mange, der ikke tidligere har fået gode resultater med biopati og kostvejledning opdager nye muligheder med kostvejledning efter blodtypen. Jeg har også mærket markante ændringer i min egen krop, efter jeg begyndte at spise den rigtige kost. Jeg har længe vist , at jeg ikke kunne holde vægten, hvis jeg spiste ost, men kunne ikke helt forstå, hvorfor de få kalorier, der er i osten, kunne gøre så stor forskel. Nu ved jeg, at det er fordi jeg ikke kan fordøje mælkeprodukter, når de er lavet af komælk, men bedre på gedemælk. Jeg får luft i maven af at spise fødevarer, der er ugunstige for min blodtype. Jeg har blodtype 0.

Det er min erfaring, at mange har brug for råd og vejledning i hvordan de kan begynde på denne ændring af kostvanerne, selvom de har læst bogen. Når man har det dårligt kan det være svært at finde ud af det hele selv. Derfor er det godt at have en erfaren behandler , der kan støtte og hjælpe en i denne proces.

Det koster kr. 100,- at få testet sin blodtype, og kr. 300,- for råd og vejledning med udlevering af udførligt materiale til kuren. Hvis du ønsker en biopatisk test, blodtype-kostvejledning og test af blodtype koster det kr. 600,- i alt og varer ca. 1,5 time.

Læs også: HjerneSagens blodtrykshandlingsplan