Tarmbesvær og valnødekstrakt tema


Tarmbesvær føles som fire forskellige typer ubehag: luftdannelse, diarré, hård mave og/eller diverse smerter. Årsagerne ligger oftest i de bakterier, virus og svampe, der lever nede i vores tarme. Vi kalder dem de gode mikroorganismer, hvis der er en naturlig balance mellem dem, og derved har man fred i tarmene. Men sker der forskydninger i deres indbyrdes forhold bliver balancen ugunstig, og der opstår ubehag.


Der findes sygdomsbakterier som starter en uhensigtsmæssig udvikling, der i sidste ende giver tarmsmerter og oftest diarré. I de senere år har en del alternative terapeuter talt om Candidas Albicans en svampeart der kendes fra svamp i munden og på huden. Man fortæller, at det er en ubehagelig svamp at have i sit tarmsystem. Det er kun delvis sandt, fordi Candidas Albican findes næsten altid i vores tarme som en rimelig fredelig gæst, men når tarmfloraen ændrer sig ugunstigt kan Candidas tage overhånd og give særlige ubehag. Der findes flere naturmidler, som kan sætte de ubehagelige bakterier/svampe eller virus i ro. Mest alsidigt er hvidløg i større doser over flere uger.

Et andet alsdigt naturmiddel er sort valnøddekstrakt, der hindrer svampevækst, men også regulerer tarmfunktionen væk fra diarré og etablerer ro i tarmene. Det aktive medicinske stof i valnødden hedder Juglon og findes i forskellige koncentrationer afhængig af, hvor fra træet man tager det. Størst koncentration findes i barken.

Barken og bladenes ekstrakter virker normaliserende på tarmen og kan også bruges til hudgener som herpes, eksem og rensende i sår. Nogle bruger valnøddekstrakt til halsgurgling ved halsondt. Ekstrakten renser de fleste svampearter væk og dæmper bakterievæksten. Nøddeskallen (umoden) bruges ligeledes ofte til tarmbesvær og til visse urtesnapse.

Valnøddeolie bruges til utallige formål, lige fra madlavning, til træbearbejdning og til medicinske tilstande som kolik, og til hudsygdomme som besværlige eksemer, sår og lindring af gangræn. Olien er meget populær i Frankrig, hvor valnøddeolie bruges især i køkkenet til madlavning.

Valnøddetræet er en smuk træart, der bruges til møbler og træudsmykninger især i middelhavslandene. I Italien finder man ofte træsmykker lavet af valnøddetræ.

Således må man sige, at valnøddetræet er en positiv oplevelse hele vejen rundt fra et flot syn på foråret, når træet blomstrer, til at kunne bruges som naturmedicin, til brug i madlavning og som møbel og til træsmykker.

Artikler

artikel

Tænder

Barnet er født med tandanlæg i gummerne, 20 mælketænder og 32 blivende tænd...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Spædbarnets kropstemperatur

I dyb søvn reagerer barnets stofskifte ikke, hvis temperaturen sænkes i rum...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Uldbukser

Bruges uden på en stofble og bomuldsbukser i stedet for plasticsnip eller g...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Ulykker

Børn i alle aldre er udsat for ulykker, fordi barnet hele tiden udvikler si...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Spædbarnets urin

De første døgn kan barnets urinmængde være sparsom, men barnet skal have ti...

Redaktionen 14/10/2003
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009