Ti gode råd mod tør hud Artikel

Når sommeren slutter og efteråret og vinteren sætter ind,. Udsætter vi huden for kulde og tør varme fra radiatorer. Det betyder højsæson for tør hud og børneeksem. Vi giver dig her ti gode råd til at komme igennem efterår og vinteren med en sundere hud.

Pas på din hud i vintertiden

Er der en tendens til tør hud i familien, er der stor sandsyndlighed for, at man også selv lider af det – eller kommer til det. Vintertiden kan være rigtig hård for huden med den lave luftfugtighed, og forældre til børn med børneeksem skal passe ekstra godt på poderne i den kolde tid.

Her er der ti ting, du selv kan gøre for at passe på huden, mens kulden hersker udenfor:

1. Smør huden

Smør huden ind lige efter du har været i bad, når huden stadig er lidt fugtig, så holdes noget af fugten inde i huden. Tænk på at bruge en creme med beskyttelsesfaktor de steder, hvor du eksponeres for sollys.

2. Kun ét bad om dagen

Gå ikke i bad mere end een gang om dagen – det er der heller ingen grund til.

3. Spar på det varme vand

Når kulden hersker uden for, er det skønt at stå under det varme vand. Det er bare ikke godt for din hud, for lange bade udtørrer langsomt din hud.

4. Brug mild sæbe

Du skal i det hele taget undgå overdrevent brug af sæbe, når du vasker dig. Brug en sæbe med en hudvenlig ph-værdi. Hudens naturlige ph-værdi ligger på 4,5-5,9 afhængig af, hvor på huden man måler.

5. Dup huden tør

Når du kommer ud af badet, er det en god idé ikke at have alt for travlt og hurtigt gnide huden tør. Dup i stedet huden tør.

6. Luft ud og sænk varmen

Den varme tørre luft fra radiatorer er ikke det bedste for din hud. Luft ud hver dag og sænk varmen i soveværelset, når du skal sove.

7. Pas på solen

I vintertiden kan vi nemt komme til at længes efter solen, men nyd den i små doser. I for store doser giver sollys hudkræft, rynker og tør hud.

8. Drik rigeligt med vand

Du bliver, hvad du drikker. Tør hud kan komme også komme indefra. Derfor skal du drikke rigeligt med vand, så kroppen har noget at fugte huden med.

Læs også: Vitaminer til en sund hud

9. Undgå stramtsiddende tøj

Gå med let og luftigt bomuldstøj. Det irriterer huden mindst muligt. Sengetøjet skal også være lavet af bomuld.

10. Snak med lægen

Hvis den tørre hud er meget slem, så kan det være en god idé at tale med din læge om det. Det er værd at få gjort noget ved meget tør hud, for det kan udvikle sig til eksem, som er svær at komme af med.