Undgå solskoldning med solbeskyttende tøj Artikel

Læs hvordan du undgår solskoldning med solbeskyttende tøj. Undgå solskoldning med solbeskyttende tøj. Find information om, hvordan du undgår solskoldning. Læs om alternativer til solcreme, eksempelvis solbeskyttende tøj. Find information om tøj, der beskytter mod solens skadelige stråler.En svær solskoldning fordobler et barns risiko for på et eller andet tidspunkt i livet at få hudkræft.* En mulighed for effektiv beskyttelse er solbeskyttende tøj fra Australien.

Det er sommer, solen skinner endelig - og familien Danmark er ved stranden. Børnene leger i strandkanten og mor og far ligger i sandet og forsøger at få vinterblegheden på afstand. Det er dejligt - men samtidig udsættes familien for solens skadelige UV-stråling. Et problem, der tidligere kun kunne løses ved enten at bruge oceaner af solcreme eller holde sig i skyggen.

Siden 2004 har der dog været en anden mulighed - nemlig de australske swimshirts og swimsuits. Og det er tydeligt, at solbeskyttelse er en høj prioritet hos danske forældre, for det solbeskyttende tøj er i stor fremgang herhjemme.

Tøjet har en beskyttelsesfaktor mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler på 50+. Dette er den højest mulige bedømmelse ifølge US Standard ASTM D6603 og Australia/New Zealand Standard AS/NZS 4399. Faktor 50+ blokerer for 97,5% af solens skadelige UV-stråler. Til sammenligning har en almindelig bomulds t-shirt - afhængigt af farve og kvalitet - en beskyttelsesfaktor på mellem 6 og 11.

Den høje beskyttelsesfaktor fås ved en speciel tæt vævning samt en unik indfarvning. Stoffet er særdeles let og tørrer derfor hurtigt, hvilket gør det velegnet til leg både i og ved vandet. Det varme- og svedtransporterende materiale er yderst behageligt at have på, og kroppen holdes tempereret selv på en varm sommerdag. Dette gør tøjet til en stor hjælp, hvis man lider af soleksem eller varmeknopper, da tøjet blokerer for solens UV-stråler, sætter kroppen i skygge og derved køler huden.

Swimshirts er en konstant og effektiv solbeskyttelse, som ikke skylles eller slides af som solcreme, og man slipper for besværet ved at holde kroppen dækket af et passende lag solcreme. Ydermere indeholder vore produkter naturligvis ingen kemikalier.

Værd at vide om UV-strålingen*


  • Man kan blive forbrændt selv på en skyet dag.

  • I gennemsnit er børn 3 gange så udsatte for solens stråler som voksne.

  • Inden man er fyldt 18 år vil hovedparten af befolkningen have været udsat for op til 80% af den UV-stråling de udsættes for på et helt liv!

  • Beton, sand, vand og sne reflekterer mellem 85 og 90 procent af solens UV-stråler.

Hudkræftfakta*

  • I visse del af verden stiger antallet af modermærkekræft hurtigere end nogen anden kræftform.

  • Modermærkekræftrisikoen kan nedsættes ved fornuftige solvaner.

  • I Danmark er der 7.343 nye tilfælde af hudkræft om året**.

* www.sunsafetyalliance.org

** www.cancer.dk . Tallet dækker både alm. hudkræft og modermærkekræft.