Vælg den rigtige plastfilm Artikel

Der er forskel på plastfilm. Blødgjort pvc indeholder nemlig sundhedsskadelige stoffer, som kan trænge ind i fede madvarer, f.eks. ost og kød.

plastfilmVælg den rigtige plastfilm

Vælg den rigtige plastfilm

Desværre er det ikke altid synligt, om plastfilm bruges rigtigt, derfor skal vi se efter mærkningen på emballagen. Hvis man f.eks. pakker fede madvarer som ost, smør eller kød ind i visse typer plastfilm af blødgjort PVC, kan det betyde, at der vandrer sundhedsskadelige stoffer over i maden.

Specielt når maden er varm, er risikoen større, og stofferne kan hverken ses eller smages.

Fakta!

Undgå plastfilm med blødgjort PVC til indpakning af dine madvarer.


Vi kan naturligvis undgå de farlige stoffer i den indpakkede mad. Til fede madvarer kan man bruge polyolefin-film til indpakning, eller en egnet skål med PVC plastfilm over, hvor filmen ikke kommer i direkte berøring med maden.

Madvarer som frugt, grønt og brød er mindre udsat for vandring af de farlige stoffer.

Fakta!

Plastfilm med PVC sælges ikke længere til husholdningsbrug i Danmark, men nogle få supermarkeder bruger fortsat PVC plastfilm til indpakning.

Spørg i din butik hvad de bruger!


Undgå plastfilm produceret af blødgjort PVC. Vælg i stedet polyolefin-film. Hvis du er i tvivl, så sørg for at filmen ikke kommer i berøring med maden.

Fakta!

Du kan se hvad din plastfilm er lavet af ved at læse plastfilmens varedeklaration.


Man kan også bruge plastposer til indpakning af madvarer. Plastposer til madvarer er hovedsageligt ikke lavet med blødgjort PVC. Læs varedeklarationen for at være på den sikre side.

Fakta!

Plastfilm og plastposer kan være farligt legetøj for børn.I samarbejde med Vita Wrap