Wellness i udlandet Artikel

Flere og flere danske rejsebureauer tilbyder wellnessrejser til udlandet af høj kvalitet. Steder som Polen, Balkan-landene og andre Øst-europæiske lande er populære rejsemål, da man her har mangeårige traditioner for at tilbyde spa- og wellness-behandlinger, og samtidig er prisen fornuftige.


Et ophold kan være enten en slanke- og udrensningskur eller et kurophold. Men begge kan kombineres.

Kur/behandlingsophold og Slanke/udrensningskur på polsk

Polen ligger kun ganske få kilometer væk, landet har en vidunderlig smuk kystlinie og har tradition for kurophold. GT-Rejser er et rejsebureau, der har specialiseret sig i alle slags rejser til Polen, men specielt i egentlige kurophold med en række for krop og sjæl livgivende behandlinger samt ophold, hvor der fokuseres på udrensning og vægttab. Resultatet er for mange et betydeligt bedre velvære, et fornuftigt vægttab og et bedre immunforsvar.

Et kurophold kan lindre mange lidelser

Et kurophold kan lindre og behandle mange forskellige lidelser. Blandt de mange mulige behandlinger, der tilbydes på kurstedet Polaris er for eksempel behandling med infrarøde stråler, som anbefales ved kronisk ledbetændelse, ved nervesmerter og til regenerering af hud og væv. Men der tilbydes også flere typer af vandstrålemassage, undervandsmassage samt saltvands- og mineralbade, der virker lindrende mod gigt, muskelsmerter, hudsygdomme og i visse tilfælde mod migræne.

Udrensning og slankekur gør underværker

Et 10-dages slankeophold, som eventuelt kan kombineres med kurbehandlinger, er samtidigt en udrensningskur. Gennem mange år har Hotel Polaris, som er godkendt som kursted af de polske myndigheder og derfor modtager tilskud, brugt en frugt- og grøntsagsdiæt, udarbejdet af dr.med. Ewa Dabrowska. Denne diæt er en videreudvikling af metoder, der har været brugt gennem mere end 100 år på sanatorier i Tyskland, Schweiz og Polen. Diæten er helt uden brød, mælk, kartofler, søde frugter, kød og kunstige sødemidler. Da diæten indtages en begrænset tidsperiode, kan den anbefales til næsten alle.

Efter 10 dage følger som regel et vægttab samt en højere modstandskraft i kroppen. Kuren er egnet til alle der grundlæggende er sunde, men også til personer med stopskifteforstyrrelser, overvægt, højt kolesterolniveau, sklerose, nyresten, langvarige betændelsessygdomme og degenerationssygdomme samt personer med diabetes. Et ophold foregår under trygge rammer, idet der løbende er lægekontrol og rådgivning