Yoga – afbalancerer en stresset hverdag Artikel

Yoga bliver mere og mere udbredt i Danmark, og det er med god grund. Forskningen viser, at yoga har en positiv indflydelse på stress, smerter, kredsløb og muskler. Derudover øger yoga serotonin- og dopaminproduktionen, som giver øget psykisk velvære. Bare 10 minutter om dagen har en positiv effekt. Yogalærer Karen Pallisgaard giver dig her to lette øvelser

Yoga for begyndere

Alle kan have glæde af de gamle indiske teknikker. Derfor har yogalærer og journalist Karen Pallisgaard skrevet ”Begynder Yogabogen”, som i bogstavligste forstand bringer yoga helt ned på jorden.

- Jeg prøver at gøre op med forestillingen om, at man skal være meget smidig og spirituel for at dyrke yoga. Du kan dyrke yoga alle steder, og du behøver kun at bruge 10 minutter om dagen for at få en afstressende effekt, siger Karen Pallisgaard, der har flere yogauddannelser bag sig.

Læs også:
Forbyg stress med Simpel Living

To øvelser mod stress

Hvis man har et stillesiddende arbejde, eller bare trænger til en afstressende pause anbefaler Karen Pallisgaard følgende to øvelser:

1. Siddende meditation

Sæt dig ud på kanten af stolen og vip med fødderne ned i gulvet. Klem dine tommefingre og ringefingre sammen og gnid dem let frem og tilbage. Træk vejret dybt ned i maven og hold det i brystkassen, når du puster ud. Gentag øvelsen fem gange.

2. Foroverbøjning

Stil dig op og plant fødderne solidt i gulvet. Bøj let i benene og bøj dig ned, så fingrespidserne rører let ved gulvet. Svej blidt fra side til side, mens du mærker, hvordan blodet strømmer til hovedet.

Læs også: Yoga som motion og stressnedsætter, Stress og Udbrændthed & generelt om stress.