Diæt med højt indhold af fisk modvirker depression nyhed

En diæt rig på fisk er en nem måde til at forebygge depressionssymptomer. En ny undersøgelser konkluderer at det reducerer risikoen med op til 20%.


Diæt med højt indhold af fisk modvirker depression

Undersøgelsen som omfatter mere end 150.000 personer finder at en diæt rig på fisk reducerer risikoen for at blive ramt af depression med cirka 17% og for mænd forøges dette tal til 20%.

Næsten hver femte person rammes af depression på et eller andet tidspunkt.

Læs også:
Misbrug af beroligende midler

Personer som var skilt eller separeret viste en højere tendens – 27% - til mild eller moderat depression sammenlignet med de cirka 20% hos personer som er singler, i parforhold eller med en mistet ægtefælle eller partner.

Undersøgelser peger på at omega 3 fedtsyrer, som findes i store mængder i fisk, griber positivt ind i hjernens produktion af kemikalierne dopamin og serotonin som begge menes at være involveret i depression.

”Forhøjet indtagelse af fisk er gunstig i forbindelse med forebyggelse af depression” udtaler Professor Dongfeng Zhang, fra Department of Epidemiology and Health Statistics, Medical College of Qingdao University, Shandong, China, som er ledende forfatter af undersøgelsen og han anfører ”at yderligere undersøgelser må afdække om effekten er knyttet til bestemte typer fisk”.

Forskerne sammenholdt data fra undersøgelser foretaget mellem 2001 og 2014 for at konstatere validiteten af koblingen mellem indtagelse af fisk og risikoen for depression.

Der viste sig en klar evidens mellem dem som spiste mest fisk og en 17% reduktion i depressionsrisiko sammenlignet med dem som spiste mindst fisk. Konklusionen var den samme i alle snit i undersøgelsen, men kun for så vidt angik de Europæiske undersøgelser.

Når der blev set på forskelle mellem køn fandt forskerne en forhøjet sammenhæng mellem indtagelsen af fisk og depression hos mænd. - Hos kvinder var sammenhængen lidt lavere.

Forfatterne mener at det de store koncentrationer af protein, vitaminer og mineraler som findes i fisk bidrager til at modvirke depression.

Undersøgelsen er publiceret i Journal of Epidemiology and Community Health.

Kilde: The Telegraph