De fire grupper - De velnærede Artikel

Der findes stort set ingen børn med omfattende indlærings- og adfærdsproblemer, som samtidig er velnærede. De problemer, man ser blandt såkaldt velnærede, er at betragte som luksusproblemer i forhold til de problemer, fejlernærede børn står med.

Der findes stort set ingen børn med omfattende indlærings- og adfærdsproblemer, som samtidig er velnærede. Gennem de sidste 20 år har jeg ikke set et eneste tilfælde! De problemer, man ser blandt såkaldt velnærede, er at betragte som luksusproblemer i forhold til de problemer, fejlernærede børn står med.

Meget få velnærede børn

Min helt klare erfaring er, at er man blot velnæret, skal man nok klare sig! Problemet er, at der kun findes få velnærede børn og unge. For at være velnæret skal den unge indtage 600 gram grøntsager dagligt, spise meget morgenmad, indtage groft brød, kød og fisk og undgå sukker, tobak og alkohol – hvilket de færreste børn og unge gør.

Den gængse opfattelse blandt unge er, at sundhed er for sjov. De færreste forstår, at kroppen rent faktisk har brug for god mad.

Om Frede Bräuner

Frede Bräuner blev uddannet folkeskolelærer 1983 og arbejdede i folkeskolen frem til 1985, hvor han blev ansat i Heltidsundervisningen under Århus Ungdomsskole.

Han har gennem alle årene beskæftiget sig med sammenhængen mellem kost, adfærd og indlæringsevne Siden 1998 har han deltaget i den offentlige debat om emnet gennem radio og tv, avisartikler, foredrag mv.

I 2002 udgav Frede Bräuner bogen Kost – adfærd – indlæringsevne, der i 2010 udkom i 5. udgave..

Information fra Sundhedsguiden

Denne artikel stammer fra bogen " Kost – adfærd – indlæringsevne" af Frede Bräuner. Indholdet er et udtryk for forfatterens egen holdning og erfaring.
Man bør altid kontakte sin læge, før man begynder at eksperimentere med eller vælger at udelukke visse fødevarer fra kosten. Man bør også tale med sin læge, om brug af kosttilskud.