Den lille forskel artikel

Mange - især voksne - slæber stadig rundt på nogle gamle forestillinger om, hvordan "en rigtig mand" og "en rigtig kvinde" skal opføre sig. Det er kønsrollerne, der spøger, og de er seje at lave om på - derfor kan det stadig se ud som om det altid er mændene, der har lyst til sex og kvinderne, der skal "erobrers". Det er lidt mere intelligent, hvis alle er ærlige og siger til, når de har lyst.

Kønsroller i forhold til sex

Drenge og piger, mænd og kvinder, opfører sig på mange måder forskelligt. Og det er ok. Men mange - især voksne - slæber stadig rundt på nogle gamle forestillinger om, hvordan "en rigtig mand" og "en rigtig kvinde" skal opføre sig, og det giver ofte grus i maskineriet. Det er kønsrollerne, der spøger. Men i dag er grænserne meget mere flydende, og både drenge og piger kan tillade sig at "låne" noget af hinanden - både med hensyn til opførsel og hvordan man ser ud.

Alligevel lever de gamle myter videre, både inden i os og i bøger, blade og sange. Når det gælder lysten til sex, hedder den klassiske myte: "Manden har altid lyst, men kvinden skal både være forelsket og mærke han har lyst, før hun selv får lyst til sex".

Den myte holder selvfølgelig ikke en meter. Især kvinderne ved godt det er løgn - kvinder har deres egne seksuelle lyster, uanset om der overhovedet er en mand i nærheden eller ej! Men

Hvilken rolle spiller opdragelsen

Piger og drenge bliver sjældent opdraget ens, og påvirkninger fra omgivelserne lærer os ofte, at vi bør opføre os forskelligt, også når det gælder sex. Derfor er der ikke altid fodslag mellem hvilken slags mand eller kvinde vi helst vil være - og hvordan vi så opfører os, når vi er sammen med én, vi godt kan li'

Sådan lyder den gamle og velkendte opskrift: Drengen skal være den aktive og "lokke pigen med i kanen", og pigen skal være den uskyldige, der først skal "overtales og forføres". Hun skal pænt sige nej - i hvert fald de første par gange. Og han skal blive ved - og være mere og mere pågående.

Hvis både drenge og piger følger denne opskrift, er der ingen der ved, hvad der egentlig foregår. Så tror pigerne, at drengene kun har lyst, når de "prøver på noget" - og drengene tror, at alle piger i virkeligheden har lyst, selv om de siger "nej". Hvem har så i virkeligheden lyst til hvad ? Det er noget rod.

Det er lidt mere intelligent, hvis alle er ærlige og siger til, når de har lyst. Så slipper begge parter for en masse misforståelser, ballade og sårede følelser. Det er jo ingen gættekonkurrence.

Relaterede artikler

artikel

Knogleskørhed - forebyggelse og sundhedsfremme

I mange tilfælde opstår de første knogleskørhedsbrud fra 60-års alderen. De...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knogleskørhed hos mænd - Forebyggelse og behandling

De fleste opfatter knogleskørhed som en sygdom, der primært rammer kvinder ...

Redaktionen 12/06/2006
artikel

Knogleskørhed og hormonbehandling

Der er flere faktorer forbundet med øget risiko for knogleskørhed, hvor den...

Redaktionen 23/05/2006
artikel

Nyttig viden om knogleskørhed

Læs mere om nyttig viden om knogleskørhed, som bl.a. bløde knogler, knogleb...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Knoglebrud (Frakturer)

Et knoglebrud (en fraktur) er en tilstand, hvor knoglen udsættes for større...

Redaktionen 19/10/2006
artikel

Slut med gamle svæklinge

Slut med gamle svæklinge. Mangel på et vigtigt antioxiderende enzym ser ud ...

Redaktionen 11/09/2006
artikel

Generelt om knogleskørhed

Man taler om knogleskørhed (osteoporose) når der er forsvundet så meget af ...

Redaktionen 18/01/2009
artikel

Blødninger før fødslen

Blødninger sidst i graviditeten kan være harmløse, men de kan også indikere...

Redaktionen 12/03/2007
artikel

For tidlig afgang af fostervandet (Præterm vandafgang)

For tidlig vandafgang er når fosterhinderne brister for tidligt, dvs. før u...

Redaktionen 07/03/2007