Inkontinens- styrk bækkenbunden Artikel

Hvis du lider af urininkontinens og specielt af stressinkontinens er det vigtigt, at du styrker din bækkenbund. Knibeøvelser er ikke kun for kvinder, også mænd har stor gavn af at styrke de muskler, der styrer blæren.


Sådan finder du dine bækkenbundsmuskler

Når du skal træne din bækkenbund, er det vigtigt, at du først finder rigtige muskler. Det kan du gøre ved at prøve at ”knibe strålen over”, når du tisser. Du må ikke bruge maven, ben eller balder til at hæmme strømmen af urin.

Sådan træner du din bækkenbund op

Når du kan stoppe strømmen af urin, har du fundet de rigtige muskler og kan begynde at træne dem. Du kan træne din bækkenbund, når som helst og hvor som helst, f.eks når du kører bil og holder for rødt, ser fjernsyn og der er reklamebreak eller lign.
  • Spænd bækkenbundsmusklerne (Det skal føles som om, du klemmer sammen) Hold klemmet mens du tæller til 10, slap af, mens du tæller til 10.
  • Gentag øvelsen 10 til 20 gange, 3 gange om dagen.
  • Du kan være nødt til at starte langsommere op, måske klemme og afslappe dine muskler i 4 sekunder af gangen og gøre det 10 gange, 2 gange om dagen. Og arbejde dig op derfra.
Læs også: Sådan kan du træne blæren