Når man mærker lysten Artikel

Når man mærker lysten

  • Det hele kører rundt i kroppen?
  • Hvad sker der? Hvad har jeg lyst til?
  • Er det nu rigtigt? Er det nu jeg skal foreslå, at vi boller? Hvis det er første gang, eller hvis man ikke har så meget erfaring, kan det være svært at sige, hvad man egentlig har lyst til. Der er noget, der bobler indeni, men betyder det, at man her og nu skal smide tøjet og kaste sig over hinanden? Eller skal man bare nyde følelsen og vente til senere?

    Man må mærke efter hvad der føles rigtigt - og øve sig i at spørge sig selv, om det er ok at tage det næste skridt. Noget af det vigtigste er at holde fokus på sig selv og ikke begå den bommert at gøre det, den anden har lyst til.

    Der kommer ikke noget godt ud af at være "flink" og lade sig styre af andres erotiske følelser. Man lyver egentlig for hinanden, og man finder heller ikke ud af, hvem man selv er. I værste fald vil begge gøre noget, de ikke har lyst til - fordi hun tror, at han tror, at hun...

    Lyst er ikke noget, der dukker op og så bliver ved med at køre på fuld hammer. Den ene dag er man vild i varmen, den næste dag måske helt kølet af. Sådan er det både når man er alene og når man har en kæreste. Heller ikke voksne har lige meget lyst til sex hver dag, selv om de holder meget af hinanden. Og det er ikke altid, at den anden altid har lige så meget lyst som én selv.

Udarbejdet af sexolog Gerd Winther, læge og seksualitetsforsker Christian Graugaard og kommunikationskonsulent Jesper Madsen.