3 gode råd til hvordan du passer godt på dine tænder nyhed

Tandpleje og god tandhygiejne burde være en naturlig del af hverdagen og af det at passe godt på kroppen. For mange kan det dog være svært at huske at bruge tandtråden, og mange besøger måske heller ikke tandlægen helt så ofte som de burde. Det behøver dog ikke være besværligt, dyrt eller en træls oplevelse at passe godt på tænderne, og der er en række ting du selv kan gøre for at få den bedste tandsundhed. Denne artikel giver 3 gode råd til hvordan du passer godt på dine tænder.

Husk tandrensningen

Selvom du er god til at få børstet tænderne to gange om dagen og husker tandtråden en gang imellem er det altid en god ide at få lavet en tandrensning. Når tandlægen laver en tandrensning kan de nemlig nå nogle steder, der kan svære at komme til på egen hånd, og de kan desuden komme eventuelle betændelser og irritationer til livs eller i forkøbet med professionelle redskaber. Nordsjællands Tandlægeklinik tilbyder tandrensning udført af dygtige tandplejere, der er eksperter i lige netop at pleje og rense tænderne. Hvor ofte du skal have foretaget en tandrensnings afhænger af mængden af tandsten og din generelle livsstil, men det er altid en god idé at besøge tandlægen en gang om året.

Brug tandtråd og pas godt på tandkødet

Det er noget det fleste uden tvivl har hørt før, men noget at det bedste du kan gøre for dine tænder og dit tandkød er at bruge tandtråd. Sundt tandkød er en pæn lyserød farve og burde ikke bløde når du børster tænder. Ved at bruge tandtråd jævnligt sikrer du dette og fjerner bakterier, plak og eventuelle madrester, der sætter sig mellem tænderne og kan hobe sig op med tiden. Brugen af tandtråd er også med til at forebygge mere alvorlige tilstande som paradentose og tandkødsbetændelse, hvor tandkødet er betændt og kan risikere at trække sig tilbage fra tænderne.

Spørg din tandlæge til råds

Til slut er det værd at nævne, at du altid kan spørge din tandlæge til råds når det gælder tandhygiejne og dine tænders sundhed. Hvad enten du allerede er tilknyttet en klinik, eller leder efter en ny tandlæge, som for eksempel Nordsjællands Tandlægeklinik, kan du dér få vejledning og gode råd om forebygning og behandling af forskellige gener, samt få mere information om andre behandlinger som tandblegning og tandregulering. Du kan for det meste enten ringe til din tandlæge, eller bestille en tid til vejledning eller en grundundersøgelse og i den forbindelse få svar på dine spørgsmål.


Dette indhold er sponsoreret