Derfor er det vigtigt, at du husker at slappe af nyhed

I en travl hverdag er det rigtig vigtigt, at du også husker at slappe af, især efter at du har været stresset. Det kan måske virke som “spild af tid” at smide sig på sofaen, eller at sidde stille i en havestol udenfor, men der er mange flere fordele ved at slappe af end du måske lige regner med. Her kan ud læse om hvad du kan lave, for at give din krop de bedste forudsætninger for at koble helt af, og hvorfor det faktisk kan være sundt at slappe af.

Tag den med ro

Når du skal slappe af er det vigtigt at du vælger en aktivitet, hvor du rent faktisk har mulighed for at lægge låg på tankemylder og stress. Der er for eksempel mange der vælger at meditere, fordi det er et redskab til at få styr på tanker, åndedræt og koncentration. Du kan gøre det alle steder, og du behøver ikke noget udstyr for at kunne meditere. Hvis du har et par høretelefoner til din tablet, telefon eller computer, kan en lydbog også gøre underværker. Det kan nemlig være med til at fjerne dit fokus fra en stresset situation, og din puls vil automatisk falde. Du kan finde mange spændende lydbøger på https://lydbogormen.dk/, som du med fordel kan lytte til, når du trænger til at slappe af.

Afslapning har mange fordele

Det er ikke helt uden grund at det ofte anbefales, at man af sundhedsmæssige årsager skal huske at slappe af i hverdagen. Mange bruger dog weekenden til at slappe af, og det er også en god idé, men det er oftest lige efter du har været stresset, at det er særligt vigtigt at du slapper af. Afslapning kan nemlig være med til at sænke dit blodtryk, og få din puls ned, fordi du automatisk kommer til at trække vejret dybere og langsommere. Hvis du har svært ved dybe vejrtrækninger, kan det være en god idé at fokusere på det, når du har tid til at slappe af, eller blot har nogle minutter for dig selv.

Giv dig selv lov til at nyde et frirum

Når du tager tiden til at slappe af, tager du også et aktivt valg om at modvirke stress. Når du er stresset, befinder kroppen sig i et konstant alarmberedskab, og den skal ofte have hjælp til at forstå, at der ikke længere er brug for at den kører i højeste gear - især hvis du har været stresset i længere tid. Du vil måske også bemærke, at du får dit overskud og gode humør tilbage når først du har tilladt dig selv at slappe af - uden dårlig samvittighed. Du skal altså huske at slappe af, men endnu vigtigere er det, at du husker at du ikke skal have dårlig samvittighed over at du vælger sofaen frem for en løbetur.

Læs mere om wellness i udlandet eller hvad er wellness?

Dette indhold er sponsoreret.