3 tips til et langt og sundt liv nyhed

Der er nok ikke nogle, der vil svare nej, hvis de bliver spurgt, om de gerne vil leve et langt og sundt liv. De fleste af os vil gerne leve så længe, vi kan, og den bedste måde at sikre et langt og godt liv er ved at leve sundt. Det er slet ikke fordi, du skal være fanatisk omkring din mad eller motion, men du skal bare være opmærksom på at opretholde en nogenlunde sund hverdag og livsstil, og det behøver ikke kræve meget af dig. Vi har i denne artikel samlet tre tips til, hvordan du bedst opnår et langt og sundt liv.


Sult ikke dig selv

Kroppen har brug for energi, og vi får energi gennem mad. Derfor er det aldrig en god idé at springe måltidet over enten bevidst eller af ren forglemmelse, og selvom du måske ønsker at tabe dig hurtigt, bør du heller ikke sulte dig selv. Der er måske mange, der tænker, at det er en effektiv måde at tabe sig på, men her tager de fejl. Hvis du eksempelvis gerne vil tabe 10 kg, vil du sandsynligvis også gerne undgå, at kiloene kommer tilbage igen med tiden. Ved at sulte dig selv og skippe måltider, vil du rigtigt nok opleve et hurtigt vægttab, men dette vægttab består egentlig bare af væske, tarmindhold og kulhydrater, som vil komme tilbage, når du vender tilbage til dine oprindelige kostvaner. Det duer altså ikke, hvis du ønsker at bibeholde dit vægttab i fremtiden. Sørg derfor blot for at spise masser af grøntsager, proteiner, grove kulhydrater og sunde fedtstoffer i stedet.

Prioritér din søvn

Din søvn er altafgørende for både dit fysiske og mentale helbred og for at holde dig ung længst muligt. Hvis du ikke får tilstrækkelig søvn, falder dit energiniveau, og du vil opleve træthed ret hurtigt op af dagen. Hvis du er træt, vil du have langt sværere ved at overskue at lave et sundt måltid fra bunden eller motionere 30 minutter om dagen. Udadtil vil du heller ikke se særlig sund og ung ud, da for lidt søvn viser sig i rander under øjnene, mat og tør hud samt væskeophobninger flere steder i kroppen. Det er derfor vigtigt, at du får de gyldne otte timer, så du når at komme ned i en dyb søvn i løbet af natten. Her lader du nemlig bedst op, da både din krop og hjerne genopbygges i den dybe søvn.

Motionér dig ung

Motion har selvfølgelig også en væsentlig betydning for, om du får et godt, langt og sundt liv. Motion er med til at sikre dig din sundhed, dit humør og dit generelle velvære. Hvis du bare sørger for at motionere 30 minutter om dagen i moderat tempo, så nedsætter du risikoen for at dø tidligt med hele 30 procent. Hvis du ikke synes, du har tid til det i din travle hverdag, så prøv at integrér motionen i dit arbejde. Du kan eksempelvis gå eller cykle til og fra arbejde og tage trappen i stedet for elevatoren, når du har mulighed for det.

Dette indhold er sponsoreret