Bakterier hos småbørn holder allergi væk nyhed

Når småbørn bliver udsat for mange forskellige bakterier, daler risikoen for, at de får allergi senere i livet. Opsigtsvækkende dansk forskning kaster måske lys over, hvorfor en lang række sygdomme breder sig i den vestlige verden, det skriver Videnskab.dk

Hvis dit barn skal undgå allergi og høfeber, skal du sørge for, at det bliver udsat for så mange forskellige bakterier som muligt, mens det ligger i maven og lige efter, det er blevet født.

Bakterier i tarmen påvirker risiko for allergi

Danske forskere har som de første i verden fundet en direkte sammenhæng mellem antallet af bakterietyper i tarmen hos småbørn og risikoen for, at de udvikler allergi senere i livet.

- Vi kan se, at hvis du har få bakterietyper i din tarmflora i dit første leveår, har du betydeligt øget risiko for at udvikle allergi ved seks års-alderen: Jo flere bakterietyper spædbørnene havde, des lavere var risikoen for at udvikle allergi. Det beskytter dig altså at have mange forskellige typer bakterier i kroppen, konkluderer Hans Bisgaard, overlæge ved Gentofte Hospital, leder af Dansk BørneAstma Center og professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet i en artikel på Videnskab.dk


Læs også: Bakterier føjer endnu en brik til forståelsen af børneastma

Vaginal fødsel bedre end kejsersnit

Man har i tidligere forskning konkluderet, at børn, som er født vaginalt har en lavere risiko for at udvikle astma og allergi, end børn som er født ved kejsersnit. Det nye forskningsresultat kan muligvis forklaring hvorfor det er sådan, i det børn født vaginalt, får langt flere af moderens bakterier under fødslen.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk her