Børn med ældre fædre har risiko for autisme og ADHD viser ny forskning nyhed

Der er tale om alvorlige lidelser for børn til ældre fædre og løsningen kan være nedfrysning af sæd og gennemtænkt forberedelse.

Børn med ældre fædre har større risiko for autisme og ADHD

Børn til ældre fædre er i væsentlig højere risiko for udvikling af lidelser som autisme, ADHD og biopolar sygdom, også kendt som manio depressiv lidelse, med tendens til selvmordstanker, jævnfør en analyse af 2.6 million personers sygdoms journaler.

Forskere ved Indiana University har fundet at et barn født når Faderen er 45 år har en 3,5 gange større sandsynlighed for autisme og 13 gange større sandsynlighed for ADHD end et barn til en Far på 24 år.

Selvmord tendens og stof misbrug var dobbelt så høj jævnfør studiet som blev publiceret den 26/2 – 2014 i tidsskiftet JAMA Psychiatry.

Brian D’Onofrio, som ledte forskningen, udtaler til The Times: ”Vi var chokerede over opdagelsen. Den specifikke tilknytning til Faderens alder var endog meget større end i tidligere studier”.

Forskerne studerede patientjournaler over alle født i Sverige fra 1973 til 2001 - i alt 2.615.081 personer.

Christopher Barratt, professor i Reproduktiv Medicin ved Dundee University foreslår at mænd bør overveje nedfrysning af sæd i tilfælde hvor de påtænker at få børn i 40 årsalderen.

Allan Pacey, senior lector i andrology, eller mænd’s sundhed, ved University of Sheffield udtaler at mænd bør tage studiets konklusioner alvorligt.

Dr Allan Pacey

“Budskabet til mænd er at få børn tidligere snarere end senere hvis det er muligt. Tænk over hvornår du ønsker at få børn og træk derefter nogle år fra den påtænkte alder”.