Derfor er den rette seng vigtig for din sundhed nyhed

Vi sover ca. en tredjedel af livet – og det er med god grund. For mens vi sover, gør vores drømme status på dagens oplevelser, der bliver kørt et sikkerhedstjek på kroppens funktioner og meget mere. Men mange danskere får ikke de nødvendige timer på øjet, som det anbefales. Er du én af dem? Så kan en ny seng måske bringe dig nærmere den gode søvn.

Når du sover, arbejder kroppen

Voksne bør sove 7-8 timer hver nat. Men ifølge psykiatrifonden er det langt fra alle, der kan leve op til de tal. Faktisk døjer omkring 500.000 danskere med søvnproblemer – og hvis du er én af dem, er det et problem, du bør tage seriøst.
For når du lukker øjnene om aftenen, går din krop på arbejde. Så skal der sorteres i dagens indtryk, og kroppen og hjernen får et servicetjek, så skader kan blive udbedret. Når du sover godt, styrker du dit immunforsvar, du booster dit humør, og du forbedrer din hukommelse. Der sker altså en hel masse, mens du er i drømmeland. Der er derfor ingen tvivl om, at søvn er vigtigt for dit helbred.
Psykiatrifonden peger på en række ting, du selv kan gøre for at forbedre din søvn. Én af dem er at skabe et godt sovemiljø, hvilket blandt andet indebærer, at du tager et kritisk blik på din seng. For ligger du ikke ordentligt, så påvirker det din søvn.

Bliv vejledt af en sengespecialist

Selvom der kan være mange grunde til, at du har svært ved at sove, er der ingen grund til at lade sengen eller en dårlig madras være én af dem. Så hvis du mistænker din seng for at være en medvirkende faktor til, at du ikke får den søvn, du har brug for, er det måske på tide at skifte den ud. Det er der heldigvis gode muligheder for, hvis du besøger din lokale ILVA.
Her bliver du nemlig ikke kun mødt af et stort udvalg af senge i mange forskellige modeller og prisklasser; du har også mulighed for at blive vejledt af møbelhusets særligt uddannede sengespecialister. Folk er nemlig forskellige, og derfor er det også individuelt, hvad der kendetegner en god seng. Men det kan en sengespecialist hjælpe dig med at gennemskue, så I sammen kan finde den løsning, der passer bedst til dine behov. På den måde kan du komme et skridt nærmere en god nats søvn – og et sundere søvnmønster.

Dette indhold er sponsoreret