Derfor taber nogle kvinder håret nyhed

Denne artikel er sponsoreret af Scandinavian Biolabs

Det er normalt for kvinder at miste noget hår hver dag, men når der kommer skaldede pletter eller udtynding, kan det skyldes kvindelig skaldethed.

Det betragtes som normalt at miste 50-100 hår om dagen, hvor ny hårvækst typisk vil erstatte det mistede hår. Dog vil der ikke vokse nye hår, hvis hårtabet skyldes kvindelig skaldethed.

Hvad er kvindelig skaldethed?

Selvom både mænd og kvinder kommer til at opleve hårtab, er det ikke så udbredt hos kvinder som hos mænd og ser anderledes ud. Det medicinske navn for kvindelig skaldethed, eller kvindeligt hårtab, er androgenetisk alopeci.

Mænd, der har hårtab, har som regel også en tendens til at udvikle en tilbagegående hårgrænse og skaldede pletter. Kvinder med hårtab vil normalt opleve en general hårfortynding, hvilket påvirker deres hårvolumen.

Hos kvinder kan de første tegn på skaldethed være en udvidet del eller en følelse af, at håret ikke føles så tykt som sædvanligt. Selvom hovedbunden kan være synlig, trækkes hårlinjen normalt sig ikke tilbage.

Hårtab er mindre hyppigt hos kvinder, end hos mænd, men det forekommer stadig ofte. Hårtab hos kvinder stiger med alderen og færre end 50% af kvinder har et fuldt hår i hele deres liv

Annonce:

Kvindeligt hårtab og den genetiske forbindelse

Kvinde, og mænd, kan arve genet for tidligt hårtab fra begge forældre og genetik har derfor en væsentlig betydning i udviklingen af hårtab. Det er i de fleste tilfælde genetik som er årsagen til hårtabet.

Hårtab hos kvinder udvikler sig oftest senere i livet og er mere almindelig efter overgangsalderen, da der sker store hormonelle forandringer.

Andre årsager til kvindeligt hårtab

Hårtab hos kvinder menes stort set kun at forekomme på grund af genetiske faktorer. Men, det kan også udvikle sig på grund af en underliggende tilstand, der påvirker produktionen af hormonet androgen.

Androgen er et hormon, der spiller en stor rolle i kvindeligt hårtab. P-piller som går ind og ændre på diverse hormoner, kan også ændre på hormonudviklingen i hypofysen eller i æggestokken, hvilket kan føre til hårtab. En anden væsentlig årsag kan være udviklingen tumorer i hypofysen eller æggestokken, som også ændre på hormonproduktionen.

Andre årsager til hårtab hos kvinder inkluderer:

  • Autoimmune sygedomme: ‘Alopecia areata’ er en sjælden autoimmun lidelse, der får immunsystemet til at angribe hårsækkene, der fører til hårtab.
  • Ny Medicin: Visse medikamenter, såsom dem, der bruges til behandling af kræft, kan forårsage hårtab som bivirkning. Dog vokser hår normalt ud igen, når man er stoppet med at tage medicinen
  • Div. sygedomme: Hårtab kan udvikle sig efter en betydelig sygdom, såsom en alvorlig infektion, høj feber eller operation.
  • Stress: Et højt stress niveau kan i visse tilfælde ændre på hormonproduktionen og derved også forårsage hårtab.

Behandling forebyggelse

Den anbefalede behandlingstype afhænger af omfanget af hårtab. Behandling af kvindelig hårtab kan hjælpe med at forhindre fremtidig hårtab og kan resultere i genvækst af noget hår. I de fleste tilfælde er langtidsbehandling nødvendig for at forhindre, at hårtab gentager sig.

Nogle olier og andre kosmetiske produkter kan virke forebyggende mod hårtab. Det er næringsstoffer som vitaminer, mineraler og proteiner, som udover det hormonelle har en effekt på hårvæksten. God næring er desuden den sikreste, nemmeste og billigste behandling af hårtab.

Den danske mærke Scandinavian Biolabs har udviklet en effektiv kur mod hårtab. Produkterne fra Scandinvian Biolabs forhindrer hårtab ved at give håret god næring og dermed de bedste betingelser for at vokse. Alle produkterne indeholder udelukkende naturlige ingredienser og formularerne er baseret på flere års forskning fra verdens ledende forskere inden for hårtab. Scandinavian Biolab benytter sig af den banebrydende Bio-Pilixin Fomula, som giver en optimal balance mellem ingredienserne og stimulerer hårvækst, genopbygger håret og gør det stærkere.

Nedenfor kan du se en oversigt over Scandinavian Biolabs’ produkter. Blandt andet deres Hair Recovery Sæt til Kvinder, som ikke kun stimulerer hårvækst, men også genopbygger håret og gør det stærkere. Dermed kan produkterne ikke kun bruges af kvinder, som lider af hårtab, men også kvinder der gerne vil væbne sig mod hårtab i fremtiden-

Hair Recovery Sæt til Kvinder
Hair Recovery Sæt til Kvinder
Hair Recovery Shampoo til Kvinder
Hair Recovery Shampoo til Kvinder
Hair Recovery Balsam til Kvinder
Hair Recovery Balsam til Kvinder
Hair Recovery Serum til Kvinder
Hair Recovery Serum til Kvinder