Dette er sponsoreret indhold
Der er mange fordele ved at dyrke styrketræning udover at få en tonet krop, såsom et bedre stofskifte, stærkere hjerte og mere energi. Der findes et utal af øvelser, som du kan gå i gang med, hvis du ønsker at styrketræne, og man behøver ikke nødvendig vægte, maskiner og et fitnesscenter for at komme i gang. Hvis man ønsker at styrketræne for blot at holde sig igang, så er der flere øvelser, som man kan lave derhjemme, såsom squats, mavebøjninger og armbøjninger.
Hvis man derimod allerede er tilkyttet et fitnesscenter, og gerne vil lære mere om styrketræning, samt hvorfor det er godt for, så bliv ved med at læse med her.
Der er som nævt mange fordele ved at styrketræne. Ligesom alt anden form for træning, så skal man huske at strække ud, samt lave øvelserne rigtigt, så man undgår diverse skader. Man vil heller ikke opnå den ønskede effekt, hvis man ikke laver øvelserne rigtigt. Der findes mange måder til at få hjælp til, hvordan man laver dem rigtigt. Eksempelvis kan man søge efter øvelserne på nettet, og der vil ofte være video eller udførlige tekstbeskrivelser med billeder, der forklarer, hvad man skal gøre. Man kan også forhøre sig i centeret om en personlig træner, som kan hjælpe en på vej, samt skræddersy et træningsprogram der passer til en.
Velvære der giver glæde
Det er ikke kun godt for vores muskler, at vi træner. Det er godt for hele kroppen. Eksempelvis bliver ens evne til at forbrænde kalorier forøget. Dette betyder, at man vil få et bedre stofskifte. Det kan også være med til at forbedre ens hjerte-karfunktion. Ved at styrketræne kan man også styrke sin kropsholdning, sådan så man får en flottere holdning. Hvis man bliver ved med at træne regelmæssigt, vil det også kunne mærkes på sindet. Mange kan godt blive lidt halv-afhængige af at træne, da hjernen udskiller endorfiner, når man træner. Endorfiner er et stof i hjernen, som gør at man bliver glad. Det kan også virke smertelindrende.
Der er altså flere gode grunde til at styrketræne, så man kan få lidt sved på panden og pulsen op. Det er god måde at holde kroppen igang på, og der er fordele at hente både fysisk og psykisk.
Du kan ikke punkttræne
Hvis man, som så mange andre, drømmer om eksempelvis nogle mere markerede mavemuskler, så skal man huske, at det ikke hjælper ret meget, hvis man udelukkende træner sine mavemuskler. For mange er der nok også en idé om, at hvis man træner sin mave, så får man også en fladere mave. Det gør man ikke. Hvis man ønsker en flad mave, så handler det mere om, at man genrelt skal slanke sig. Når man træner, bliver ens muskler nemlig stærkere, og området omkring dem kan blive større.
I stedet for kun at træne bestemte punkter på ens krop, skal man i stedet træner hele kroppen. Hvis man gerne vil træne sin mave, så bliver man nødt til at få hele overkroppen med. Dette gør, at overkroppen med tiden vil se større og stærkere ud, hvilket vil få maven til at se mindre ud, fordi ens kropsproportioner vil passe bedre sammen.
Man skal huske at tænke på den harmoniske sammensætning af ens træning. Hvis man kun træner overkroppen og ikke benene, så vil ens kropsproportioner ikke passe sammen til sidst, da man får en markeret og større overkrop, mens benene forbliver det samme. Dette gælder selvfølgelig også den anden vej rundt. Derfor er det en god idé at træne hele kroppen, så man kommer godt omkring alle muskelgrupper.
Lav realistiske mål
Få så vidt muligt at undgå at køre træt i styrketræning, så er det god idé at man sætter sig nogle realistiske mål. Man kan eksempelvis lave små delmål hen ad vejen, så man ikke kun har et stort mål i hovedet. Det kan nemlig hurtigt gå hen og blive uoverskueligt, da man ikke får store overarme eller fastere mave af et par træninger. Det tager tid. Derfor kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvis man ikke kan se resultater efter et par gange. Hvis man derimod sørger for at lave små delmål hen ad vejen, så kan det synes mere overskueligt, og man vil i højere grad få øjnene op for de små forandringer.
Det er vigtigt, at man ikke gøre det til en pligt at skulle træne. Derfor er motivation nærmest også alt afgørende for ens træning. Ved små delmål, kan man bedre holde motivationen, end hvis man kun sætter sig ét stort mål. Delmålene kan eksempelvis bestå af hvor mange sæt, man kan tage af en bestemt øvelse, eller hvor meget vægt man kan arbejde sig op til at kunne træne med. Man skal synes det er sjovt at træne, og en træningsplan, de rette træningsformer og delmål kan hjælpe langt hen ad vejen, så man undgår, at det bliver til en sur pligt.