Gift fra bier, slanger og skorpioner er muligvis fremtidens svar på behandling af kræft. nyhed

Ifølge en rapport præsenteret i sidste uge på American Chemical Society Conference mener en forsker ved University of Illinois, Dipanjan Pan, at han og hans team kan have fundet en vej til at stoppe væksten af cancer celler og forhindre tilbagefald.

Gift fra bier, slanger og skorpioner er muligvis fremtidens svar på behandling af kræft.

Forskningen er i sit tidlige stadium, men har vist lovende resultater ved blokering af udviklingen af bryst kræft og hudkræft.

Pan’s teknik anvender nanoteknologi til at levere et syntetiseret element som ligner den gift som findes hos slanger, bier og skorpioner.

Antikke fortegnelser viser anvendelse af gifte til behandling. Traditionel kinesisk medicin har anvendt gift fra visse frøer til behandling af forskellige kræftformer og alternative læger på Cuba har anvendt gift fra skorpioner som behandling af svulster i hjernen.

Det generelle problem ved at injicere med en gift er harmfulde bivirkninger. For eksempel bi stik er smertefulde og betændte grundet stoffet melittin

Melittin er et protein som omfatter 26 aminosyre komponenter og som er det aktive stof i biers gift ødelægger celle membraner og kan afføde blodpropper, beskadige hjertemusklen og beskadige sunde nerve celler.

De egenskaber i giften som destruerer cancer celler kan have den samme effekt på sunde celler – meget på samme måde som kemo behandling afføder celle skader og pinefulde bivirkninger ved konventionel kræftbehandling.

Men Pan’s laboratorium har udviklet en teknik som adskiller de vigtige proteiner og peptider i giften så de kan anvendes til at stoppe væksten i kræftceller og hans laboratorium har udviklet en metode til at syntetisere disse nyttige celler. – (En peptide er et stof som består af to eller flere sammenkoblede aminosyrer).

Og ifølge forskeren er der ingen tvivl om hvad stoffet består af da det er syntetiseret og stoffet tilføres kræftcellerne ved hjælp af nanoteknologi hvorved giften kamufleres så den passerer sunde celler og tiltrækkes alene af kræftceller.

Når disse nanopartikler som indeholder den syntetiserede gift binder sig til kræftceller kan de enten hæmme eller helt stoppe væksten og ultimativt stoppe kræftens spredning. Partikler i bi gift ser ud til at være specielt effektive overfor kræft stem celler.

Pan udtaler at det specielt er de egenskaber som er af interesse da det er dem som er skyld i metastaser og tilbagefald hvor kræften gentager sig.

Pan’s forsking er funderet på en voksende base af forskning af sådanne typer gifte som kan angribe kræftceller uden at beskadige sunde celler.

Hvis laboratorieforsøgende udvikler sig fortsat positivt kan teknikken afprøves på forsøgspersoner indenfor 3 til 5 år forudser forskeren.

Læs mere på CNN.com