Gør haven klar til sommer nyhed

Når dagene bliver varmere og foråret nærmer sig betyder det også, at havesæsonen er ved at være over os. Den bringer gæster, grillaftener og dage i solen med sig, og derfor er de tidlige forårsmåneder et godt tidspunkt til at gøre haven klar til sommer. Vinteren kan være hård på både træværk, græsplæne og bede, og det kan være nødvendigt at skifte til nyt og gøde ekstra grundigt, så haven ser flot og levende ud. Læs videre for at få inspiration til, hvordan du kan gøre haven klar til sommer.

Komposithegn holder i længden

Hvis du har hus og have ved du nok, at træværket hurtigt kommer til at se trist og kedeligt ud efter en lang, kold vinter, og hvis du gerne vil finde en løsning, der kræver mindre vedligeholdelse, men virkelig holder i længden, burde du overveje komposithegn. Komposit materialet består af en blanding af genbrugstræ og genbrugsplast og er derfor et mere holdbart alternativ end, for eksempel træ eller metal. Derudover er det på samme tid også en bæredygtig løsning, der holder i op mod 15 år og fremmer genbrugen af ikke-nedbrydelige materialer som plast. Du kan finde et strot udvalg af komposithegn her og uden tvivl finde lige netop den løsning, der passer dig bedst. Komposithegn er også lette at sætte op, da de ikke kræver det helt store udstyr. Så kan du hurtigt have hegnet klar til sommer.

Giv græsplænen en kærlig hånd

Hegnet er ikke det eneste i haven der lider under en kold vinter. Græsplænen bliver ofte hårdt ramt, og det er derfor vigtigt at give den en ekstra kærlig hånd når foråret kommer. Første skridt er naturligvis at slå plænen med en god græsslåmaskine og luge for ukrudt og andre ubudne gæster fra planteriget. Når det er gjort kan det dog også være en god ide at gøde græsplænen og på den måde give den et ekstra boost inden sommeren. Der findes forskellige typer af gødning og brugen afhænger af den enkelte plæne, så sæt dig godt ind i mulighederne, så du kan give græsset den hjælp det har brug for.

Plant nyt i bedene

Foråret er også det perfekte tidspunkt til at plante nyt i bedene, hvis haven for alvor skal blive klar til sommer og se flot og levende ud. Du kan let beskære gamle buske og blomster, men også plante nye flotte planter og træer. Hvis du har investeret i et komposithegn kan du med fordel plante nyt omkring det eller op ad det, så det ikke ser bart eller malplaceret ud. En slyngplante eller klatreplante kan for eksempel gøre underværker for de fleste rækværker og hegn.

Dette indhold er sponsoreret