Hårtab hos mænd - her er alt du bør vide nyhed

Denne artikel er sponsoreret af Scandinavian Biolabs

De fleste mænd oplever hårtab i løbet af deres liv. Nogle får blot høje tindinger, mens andre oplever at tabe håret helt. Mandligt hårtab, eller mandlig skaldethed, refererer til et tab af hår i hovedbunden hos mænd. Det sker, når hormonniveauerne ændrer sig hen over årene, og især i de senere år.

Generelt om hårtab hos mænd

Hårtab, eller skaldethed, ses både hos mænd og kvinder, men det sker hyppigst for mænd. Man taber håret, når hormonniveauerne ændrer sig, hvilket især sker i takt med at man bliver ældre. Dette skyldes forandringer i hormonniveauerne. Derudover kan det også skyldes mangel på næringsstoffer, infektioner og en lang række psykologiske tilstande; såsom stress.

Der findes forskellige former for hårtab, som pletskaldethed (alopecia areata) og total skaldethed (alopecia totalis). De fleste vil miste håret over et længere stykke tid, mens andre vil opleve et pludseligt tab af håret.

Symptomer på hårtab

Hårtab kan vise sig på en række forskellige måder og alle oplever ikke de samme symptomer.

Symptomer på hårtab er blandt andet:

 • Tyndt hår - Mange mænd vil i takt med alderen begynde at få tyndere hår på hovedet og i sidste ende håret.
 • Enkelte områder med mindre hår - Hos nogle vil starte med at tabe håret omkring tindingerne, som gradvist vil bevæge sig længere tilbage, mens andre oplever det den anden vej, hvor man starter med at miste håret længere tilbage på hovedet.
 • Pletskaldethed (alopecia areata) - Hvis der begynder at komme skaldede pletter på hovedet, er der en risiko for at man lider af pletskaldethed. Årsagen til dette er i høj grad ukendt, men ses ofte i forbindelse med stress.
 • Jernmangel
 • Overskydende A-vitamin, muligvis som et resultat af retinoide medikamenter alvorlig kronisk sygdom, såsom diabetes eller lupus underernæring
 • Brug af antikoagulantia eller anden blodfortyndende medicin
 • Telogen effluvium - en forstyrrelse af hårvækstcyklussen

Pludseligt eller uventet tab af håret, kan indikere alvorlige helbredstilstande og man bør derfor søge lægehjælp.

Annonce:

Årsager til hårtab hos mænd

De mest almindelige årsager til at mænd mister deres hår er af genestiske årsager (arveligt hårtab), alder og en forandring af deres hormonniveau.

Hårtab kan forekomme som en reaktion på stress, efter en sygdom, en større operation, eller som en bivirkning af nogle medikamenter, såsom antikoagulantia, eller blodfortyndere og vitamin A-tilskud.

Tab af hår kan også indikere en helbredstilstand, såsom lupus, en svampeinfektion eller et skjoldbruskkirtelproblem.

Andre mulige årsager inkluderer:

 • Jernmangel
 • Overskydende A-vitamin, muligvis som et resultat af retinoide medikamenter alvorlig kronisk sygdom, såsom diabetes eller lupus underernæring
 • Brug af antikoagulantia eller anden blodfortyndende medicin
 • Telogen effluvium - en forstyrrelse af hårvækstcyklussen

Disse faktorer bidrager til gradvis krympning af de små hulrum i huden ved bunden af hårene, også kendt som folliculitis eller hårsæksbetændelse. Håret vokser gradvist kortere og tyndere, indtil der ikke længere vokser nye hår.

Livet med hårtab

De fleste mænd udvikler en vis grad af skaldethed i henhold til deres alder og genetiske sammensætning. Skaldethed hos mænd påvirker op til halvdelen af alle mænd i en alder af 50 år og op til 80 procent af mænd i en alder af 70 år.

Nogle mænd ser hårtab som en naturlig del af det at blive ældre, og har ikke behovet for behandling.

Men for andre, kan hårtab udløse negative psykologiske virkninger, såsom lav selvtillid. I nogle kan det endda bidrage til depression.

Behandling og forebyggelse

Hårtab kan behandles på en række forskellige måder. En af disse er en hårtransplantation. der dog kan medføre en række bivirkninger. Blandt disse bivirkninger er irriteret hovedbund, infektioner og yderligere hårtab. Desuden er en hårtransplantation meget dyr.

En anden metode til at modvirke hårtab er give håret god næring til håret. Håret har brug for en række vitaminer, mineraler og proteiner for at vokse. Det er i mange tilfælde mangel på disse næringsstoffer, der fører til at mandligt hårtab.

I samarbejde med førende eksperter indenfor hårtab har Scandinavian Biolabs udviklet en produkserie. Alle ingredienserne er 100% naturlige og består af en optimal sammensætning af næringsstoffer, som både stimulerer hårvæksten og giver stærkt og sundt hår. Scandinavian Biolabs’ produkter ikke kun oplagte for mænd, som er i gang med at tabe håret, men også middel til at undgå hårtab i fremtiden.

Her kan du købe Scandinavian Biolabs' Hårvækst-sæt til Mænd, som indeholder en shampoo, balsam og serum.
Forneden er der en oversigt over Scandinavian Biolabs' produkter, hvor du kan trykke på billederne for mere information.

Hårvækst-sæt til mænd
Det fulde Hårvækst-sæt til mænd
Hårvækst-Shampoo til Mænd
Hårvækst-Shampoo til Mænd
Hårvækst-Balsam til Mænd
Hårvækst-Balsam til Mænd
Hårvækst-Serum til Mænd
Hårvækst-Serum til Mænd